Prins Christian springer foran i skolekøen

Lokalpolitikeren Marie-Louise Andreassen mener, at Tranegårdsskolen bøjer reglerne for kongehuset

Prins Christian er en charmerende lille herre, der her ses med sin lillesøster Isabella. Den lille prins starter snart på  Tranegårdsskolen i Gentofte.(Foto: Kenneth Meyer)
Prins Christian er en charmerende lille herre, der her ses med sin lillesøster Isabella. Den lille prins starter snart på Tranegårdsskolen i Gentofte.(Foto: Kenneth Meyer)

Det er ikke alle politikere i Gentofte, der jubler over, at kommunen snart får et royalt indslag i form af lille prins Christian:

– Tranegårdskolen er så populær i Gentofte Kommune, at det er givet, man har afvist børn inden for kommunen for at gøre plads til prins Christian. Jeg har konfronteret borgmester Hans Toft over telefonen, og det er min klare opfattelse, at han har valgt at se bort fra gældende regler, fordi det drejer sig om kongehuset, lyder meldingen fra Marie-Louise Andreassen, der på tiende år er medlem af kommunalbestyrelsen for de radikale og i otte år beklædte stillingen som vice-borgmester i Gentofte:

Har ikke været diskuteret
– Det er selvfølgelig sympatisk, at kongehuset vælger en kommuneskole. Men det undrer mig, at de ikke vælger en skole i Københavns Kommune, hvor de hører til. Jeg synes ikke, det her er i orden over for de forældre, der har fået afslag og som rent faktisk bor her i kommunen. Og det undrer mig, at borgmesteren og skole-forvaltningen vælger at bøje det regelsæt, vi har i Gentofte Kommune, siger Marie-Louise Andreassen.

– Man kunne i det mindste have taget sagen op i kommunalbestyrelsen, som man tidligere har gjort med alle andre sager, der kræver dispensation. Så kunne vi i det mindste have diskuteret, om der skulle gives dispensation i prins Christians tilfælde. Havde det været en hvilken som helst anden familie uden for kommunens grænser, så var de blevet afvist. Så havde man taget kommunens egne børn først, konstaterer Marie-Louise Andreassen.

Læs også: Her skal prins Christian gå i skole

Lokale har førsteret
Ifølge de gældende regler i Gentofte Kommune er børn inden for skoledistriktet sikret optagelse på Tranegårdskolen. Derefter optager man elever efter afstandskriteriet, hvilket vil sige, at børn fra kommunen har førsteret.

Tranegårdskolens leder, Torben Lind, fortalte tidligere i går Ekstra Bladet, at man i år har givet afslag til omkring 30 elever, der gerne ville gå i 0. klasse efter sommerferien – ligesom prins Christian.

Det var i aftes ikke muligt at indhente en kommentar fra Torben Lind til den kritik, som Marie-Louise Andreassen rejser. Borgmester Hans Toft (K) besvarede ikke gentagne henvendelser fra Ekstra Bladet.