Australske og grønlandske navne i spil

Hamish, Tasman og Marietta er med i navnekampen dagen før barnedåben - hvis man tror det australske folk

To styks! Følger kronprinsen og kronprinsessen traditionen, får de to hovedpersoner i alt otte navne i morgen. (Foto: Kenneth Meyer)
To styks! Følger kronprinsen og kronprinsessen traditionen, får de to hovedpersoner i alt otte navne i morgen. (Foto: Kenneth Meyer)

Navne- og gættelegen forud for den dobbelte kongelige barnedåb torsdag eftermiddag er gået ind i den sidste fase.

Læs: Generalprøve i kirken

Og i Australien håber man til det sidste, at tvillingernes mor vil huske sit gamle fædreland i forbindelse med valg af navne til de kongelige rollinger.

Hjemmesiden suite101.com foreslår navnene Tasman og Tasma - som en hyldest til Tasmanien, hvor Mary voksede op.

Hvad angår den lille prinsesse nævner sitet Marietta som en mulighed - en kombination af Henrietta, som Marys afdøde mor var døbt, og navnet Mary, som kronprinsessen selv bærer til minde om sin farmor.

Læs: Tvillingerne bryder stilen

Navnet Hamish - til den lille prins, nævnes også her som en mulighed - som en hæder til Mary gode, australske ven Hamish Campbell. Han er i øvrigt fadder til kronprinseparrets førstefødte, prins Christian.

Fire navne
Går det som traditionen foreskriver vil den lille prins og prinsesse hver bliver udstyret med fire navne.

De fleste af de navne-hensyn, der skal tages i forhold til kongelige traditioner samt nulevende og afdøde familiemedlemmer, er allerede taget i forbindelse med tvillingernes to store søskende:

Prins Christian Valdemar Henri John ( Christian, på grund af hans kommende plads i kongerækken. Valdemar, som gennem tiderne er blevet båret af flere danske kongelige og endelig Henri og John efter henholdsvis farfar og morfar).

Læs: Hver anden dansker dropper royal dåb

Prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethe (Isabella, fordi forældrene åbenbart forelskede sig i dette navn. Henrietta efter, hendes afdøde mormor. Ingrid efter hendes fars, kronprins Frederiks elskede mormor, dronning Ingrid, og endelig Margrethe efter farmor dronning Margrethe).

Glem ikke grønland
– De eneste hensyn, kronprinseparret egentlig mangler at opfylde i navne, er i forholdet til Grønland, som kronprinsen jo har et tæt forhold til. Derfor ville det være en fin gestus, hvis parret denne gang inkluderede et grønlandsk navn, siger historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen.