Dåbsgæster på gyngende grund

Frede og Marys dåbsgæster skal træde vande i en time på kanalrundfart, når der i morgen skal tages officielle billeder af dagens hovedpersoner

Her ankommer Mary og co. til Holmens Kirke inden generalprøve på barnedåben. I morgen er det den ægte varer - og efter seancen bliver gæsterne kastet i Københavns Kanal på rundfart. (Polfoto)
Her ankommer Mary og co. til Holmens Kirke inden generalprøve på barnedåben. I morgen er det den ægte varer - og efter seancen bliver gæsterne kastet i Københavns Kanal på rundfart. (Polfoto)

At dåbsbørn får vand i håret er en del af det gængse dåbsritual. Mere sjældent er det, at også dåbsbarnets gæster på den store dag på en eller anden måde stifter bekendtskab med det våde element.

Men hos kronprinseparret, der nu for tredje gang inviterer til barnedåb, er netop det ved at udvikle sig til lidt af en tradition.

Læs: Generalprøve i kirken

Således kan de af gæsterne til Lille Prins og Lille Prinsesses dåb, som efter den kirkelige handling i Holmens Kirke er inviteret til reception på Amalienborg se frem til at komme på gyngende grund.

Dåbsbørnenes forældre har nemlig hyret tre overdækkede kanalrundfarts-både, til at sejle de udvalgte gæster fra kirken og til Amalienborg.

Gæsterne kan se frem til en times tids sejlads i de 'indre københavnske farvande', mens tvillingerne, deres forældre og faddere får taget de officielle billeder af dagens hovedpersoner.

Da tvillingernes søster, Isabella, 1. juli 2007 blev døbt i Fredensborg Slotskirke, var de særligt udvalgte gæster blevet bedt om at medbringe badetøj. Og da den mere formelle del af dåbsfesten var vel overstået og såvel dåbsbarn, som hendes storebror, prins Christian, var blevet puttet, udviklede festen sig til et veritabelt pool-party hjemme i Kancellihusets private pool.

Mere stift - bogstaveligt talt - gik det for sig, da prins Christian 21. januar 2006 blev døbt Christiansborg Slots Kirke. 'Kong Vinter' dukkede nemlig i den grad op som ubuden gæst. Kulde, sne og is gjorde det mere end vanskeligt for flere af dåbsgæsterne at nå frem til kirken.

F.eks. måtte det norske kronprinsepar, Haakon og Mette-Marit, opgive at flyve til København. I stedet måtte de tage toget nåede først frem i sidste øjeblik.