Her gemte Jokke sig

Shopping i Miami vigtigere end storebrors tvillinger

Joachim og Marie havde kun deres fælles søn, den halvandet år gamle prins Henrik, med på deres ferie i USA. (Foto: Kasper Juel Pedersen)
Joachim og Marie havde kun deres fælles søn, den halvandet år gamle prins Henrik, med på deres ferie i USA. (Foto: Kasper Juel Pedersen)

I fredags sad hele Danmark klisteret til skærmen for at få et glimt af kronprins Frederik og kronprinsesse Marys nyfødte tvillinger.

Imens trillede prins Joachim rundt i Miami i USA sammen med prinsesse Marie og lille prins Henrik - langt væk fra den kongelige fest og de tvillinger, der har sendt ham ned som nummer seks i tronfølgen.

Ferie frem for fødsel
Der har i lang tid været kold luft mellem de to brødre, og det er da også langtfra første gang, at Joachim holder sig langt væk fra Frederik.

LÆS OGSÅ: Jokke svigter Frede

Både da Christian og Isabella blev født, var prinsen ikke blandt gratulanterne - og begge gange var han endda i landet. Og selv om Marys termin har været kendt i flere måneder, så valgte Joachim at lægge sin ferie samtidigt.

Afslappet prins Og det var da også en afslappet prins, som en gruppe danske turister mødte på Ocean Drive, South Beach i Miami . Her kom en solbrilleklædt Joachim gående under palmerne med prins Henrik i klapvogn og med Marie ved sin side.

- De kom bare gående helt stille og roligt forbi, og så tænkte jeg: ' Hov, dem kender jeg da,' fortæller turisten Jesper Knudsen.

Hoffet har ellers holdt hemmeligt, hvor Joachim gemte sig, men Jesper Knudsen spottede familien fra Møgeltønder fredag formiddag, hvor de gik og kiggede på butikker.

Skal snart se tvillingerne
Joachim og Marie har kun parrets fælles søn med på deres ferie. Joachims to ældste sønner, prins Nikolai og prins Felix, var i stedet at finde på Rigshospitalet, hvor de sammen med grevinde Alexandra besøgte de to nye kronjuveler.

Da Frederik stolt fredag viste de nye tvillinger frem, spurgte Ekstra Bladet til Joachims fravær:

- Har De hørt fra deres bror?

- Om jeg har hørt fra min mor? spurgte prinsen tilbage.

- Nej, Deres bror?

- Ja, selvfølgelig har jeg det.

- Hvornår skal han se tvillingerne?

- Snart, svarede en kortfattet kronprins.

Om Joachim snart er at finde på Amalienborg for at se tvillingerne vides ikke.

LÆS OGSÅ: Onkel Joachim falder i graderne

Til gengæld deltager han i morgen i Danmarks Kartoffel Råds årsmøde.