Frederik og Joachim dropper fælles jul

Frederik og Joachim gør op med livslang tradition - for første gang i 41 år skal de to royale brødre ikke holde jul sammen

Mary skal føde i København og Marie skal holde jul i det jyske. Med andre ord bliver der ingen broderlig jul i kongefamilien i år. (Foto: Tariq Mikkel Kahn)
Mary skal føde i København og Marie skal holde jul i det jyske. Med andre ord bliver der ingen broderlig jul i kongefamilien i år. (Foto: Tariq Mikkel Kahn)

Først blev luften mellem dem iskold.

Så blev de direkte uvenner.

Og nu holder de ikke engang juleaften sammen.

Når den kongelige familie går om bord i flæskestegen og anden juleaften, bliver det i hver sin ende af landet.

For mens Frederik og Mary danser om juletræet i deres nye hjem på Amalienborg, pakker Margrethe, Henrik, Marie, Joachim samt Nikolai, Felix og lille prins Henrik gaver op på Schackenborg i Sønderjylland.

Dermed er det første gang i 41 år, at de to brødre, der tidligere havde et tvillingagtigt forhold, ikke holder jul sammen.

Ligesom traditionen med at hele familien holder jul på Marselisborg Slot i Århus brydes.

Joachim ikke informeret om tvillingerne
Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at prins Joachim og kronprins Frederik har et ualmindeligt dårligt forhold til hinanden.

Et faktum, der senest blev understreget, da det kom frem, at prins Joachim først blev informeret om Marys graviditet samme dag, som pressemeddelelsen om tvillingerne blev sendt ud til hele landet.

I to måneder vidste Joachim altså ikke, at hans bror og svigerinde ventede et sæt tvillinger, og kun på et hængende hår fik han det at vide før resten af Danmark.

Da Ekstra Bladet konfronterede Joachim med det besynderlige i, at han først fik det at vide så sent, svarede han:

– Visse beskeder giver man ikke over telefonen.

Det afholdt dog ikke Joachim fra selv at bruge netop telefonen, da han via sms meddelte Frederik, at han skulle giftes med Marie.

Et forløb, Frederik selv bekræfter i bogen ’Frederik – kronprins af Danmark’ af Gitte Redder og Karin Palshøj.

Bunder i skilsmissen
Med beslutningen om at gøre op med den årelange tradition med at holde jul sammen tyder alt på, at forholdet mellem de to prinser stadig er bundfrossent.

Blandt Frederik og Joachims venner er der dog ikke den store lyst til at udtale sig om det skrantende forhold, som ifølge flash!’s kilder bunder i skilsmissen mellem Joachim og Alexandra.

Joachims opførsel under og efter skilsmissen gjorde Frederik så rasende, at han trak sig væk fra sin lillebror.

Et argument for, at Frederik og Mary holder jul på Amalienborg i stedet for Schackenborg, er, at Mary gerne vil være tæt på Rigshospitalet i tilfælde af, at fødslen går i gang.

Der ville dog ikke være noget til hinder for, at resten af familien holdt jul i Frederik og Marys nyistandsatte palæ, hvor de så kunne være værter i deres nye hjem.

Den løsning valgte kongehuset ikke.

Hoffet, der pr. definition ønsker at skabe et billede af sammenhold i familien, ønsker ikke at bekræfte, at der er et dårligt forhold mellem de to brødre.

– Det er ganske enkelt spekulationer i medierne og har intet på sig. Kronprinsessen er højgravid i julen, og derfor er det en naturlig beslutning for kronprinsparret at blive i København og dermed også i nærheden af Rigshospitalet, siger kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til flash!.

– Men hvorfor holder de så ikke alle sammen jul på Amalienborg?

– Regentparret er stort set altid i Jylland i julen og også i år vil de være på Marselisborg både før og efter opholdet på Schackenborg, siger Balleby.
Det er første gang i 41 år, at de to brødre ikke holder jul sammen