Her skambed Henriks hund en garder

ekstrabladet.dk kan med fotodokumentation bekræfte det nyeste tilfælde af den blodrus, der hersker blandt kongehusets hunde - se foto her

Sådan så garderens ben ud, efter at bidske Evita havde flæsket ham på Fredensborg Slot. (Privatfoto)
Sådan så garderens ben ud, efter at bidske Evita havde flæsket ham på Fredensborg Slot. (Privatfoto)
Følg Underholdning
Følg Kongelige

For nylig blev endnu en garder offer for de kongelige 'kamphunde', da en ung mand på vagt på Fredensborg Slot blev bidt i benet af Prins Henriks uopdragne gravhund, der ganske vist er døbt Evita, men næppe lyder navnet.

Episoden, der blot er en af en lang række af tilfælde, hvor Prins Henriks hunde har bidt sagesløse gardere, skete i pinsen, og garderen blev med blodet silende ned ad benet kørt til behandling og stivkrampevaccination på Hillerød Sygehus.

ekstrabladet.dk er kommet i besiddelse af et foto af garderens bidskadede ben, og selv om det fremgår, at garderen næppe bliver uarbejdsdygtig i en længere periode, fremgår det tydeligt, at den uopdragne hund har haft godt fat i den unge mand.

Om selve hændelsen fortæller en kilde til Ekstra Bladet:

– Hundene havde løbet rundt i haven og skabt sig, som de plejer, da en af dem vælger – totalt uprovokeret – at løbe hen og bide en af de vagtgående gardere i benet, siger kilden.

Det er sket før
Og noget kunne tyde på, at 11-årige Evita tilsyneladende er uden for pædagogisk rækkevidde efter at den angiveligt i årevis har manglet den faste hånd, som kronprins Frederik i interviews har fortalt, at prins Henrik gjorde brug af i børneopdragelsen.

Det er således blot et år siden, at prins Henriks gravhund sidst bed en garder på vagt foran et af de kongelige slotte.

Dengang stod dengang 20-årige Nikolaj Fogh frem og berettede om, hvordan han under en vagt på Amalienborg tre måneder forinden var blevet bidt så alvorligt af prinsens hund, at det kostede ham tre ugers sygemelding.

Prins Henrik skulle have overværet angrebet uden dog at gribe ind, mens hans hund flænsede Foghs ben. Heller ikke efterfølgende var der opmuntring at hente fra kongehuset. Garderen hørte intet fra dronningen eller prinsen, mens han var sygemeldt.

Afliv hunden
Netop i denne uge har debatten om hunde - initieret af flere nylige kamphundeangreb - været oppe i Folketinget, og meldingen til prins Henrik fra politisk hold er klar.

Prins Henrik har ifølge politikerne ikke styr på sin hund, og eneste mulige udvej er, at Evita aflives.

- Selv prins Henriks hund må opføre sig ordentligt. Der er ikke forskel på at være en kongelig og en almindelig hund, siger Bjarne Laustsen, dyrevelfærdsordfører fra Socialdemokraterne.

Han bakkes op af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), der varsler aflivning af hunden, hvis det er den samme, som tidligere har sat tænderne i en anden garder.

- Hvis det er den samme hund, der igen har bidt en garder til blods, er det nødvendigt at aflive den. Man må simpelthen aflive kræet, hvis man ikke har styr på den, siger hun til bt.dk.

I går blev S, SF og DF enige om, at det skal være nemmere at aflive en hund, hvis den har skambidt andre dyr eller mennesker.

ekstrabladet.dk ville gerne have talt med den seneste garder, der er blevet offer for prins Henriks bidske hund, men han har angiveligt af forsvaret fået besked på ikke at udtale sig om episoden og er således - modsat den bidelystne Evita - blevet udstyret med en decideret mundkurv.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+