Annonce:
Annonce:

Margrethe sidder på jysk formue

Regenten er god for knap 57 millioner alene i sine jyske besiddelser

Det meste af Margrethes formue består af værdipapirer, kunst og smykker. Men hun kan også være med, når det kommer til fast ejendom. (Arkivfoto: AP/Lien Kyrre).
Det meste af Margrethes formue består af værdipapirer, kunst og smykker. Men hun kan også være med, når det kommer til fast ejendom. (Arkivfoto: AP/Lien Kyrre).
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Dronning Margrethe kan med tilfredshed læne sig tilbage i sin Bentley, når hun kommer på besøg i det jyske.

Det er nemlig i hovedlandet, at hendes primære formue er placeret, når det kommer til fast ejendom.

For hvor hun bliver nødt til at se sig selv som gratis lejer på Fredensborg og Amalienborg, som hun ikke ejer, er hun hovedrig på sine besiddelser i Århus og Himmerland.

Læs også:

Daisy og Henrik har rod i økonomien

Her ligger henholdsvis Marselisborg Slot og Jagtejendommen i Trend Skov, som begge er dronningens personlige ejendom og repræsenterer en stor værdi.

Trods de senere års nedgang i værdien af fast ejendom, kan Margrethe notere sig, at det offentlige værdisætter Marselisborg Slot til 37,5 millioner kroner, mens de kongeliges jagtejendom er 19,4 værd ifølge den offentlige vurdering.

Læs også:

Margrethe og Joachim er konkurrenter

Annonce:

Formentlig kan regenten få en hel del mere for ejendommene, hvis hun en dag skulle beslutte sig for at sælge dem. Alene det at de har været i den kongelige families besiddelse, gør dem meget mere værd.

For Margrethe er begge steder dog en underskudsforretning. Det er sjældent, at hun opholder sig på Marselisborg Slot, som skal opvarmes også i de perioder, hvor familien ikke er der. Og den regning må Margrethe selv tage sig af, da slottet ikke er ejet af staten.

Læs også: Margrethes dyre sommerhus Margrethes dyre sommerhus

Bedre ser det ikke ud på jagtejendommen, som har været de kongeliges skjulested gennem generationer.

Selv om Margrethe har skovbrug på stedet, var der også sidste år et underskud på 335.000 kroner.

Det følger efter mange års underskud, der har gjort, at Margrethe har pøset store millionbeløb ind i driften for at kunne opretholde hytten og den omkringliggende skov.

Læs også: Margrethe køber privatliv for 2,6 mio. Margrethe køber privatliv for 2,6 mio

Til gengæld kan hun glæde sig over, at bestyrelsen arbejder gratis for hendes. Den består af højesteretspræsident Børge Dahl og grev Frands Axel Michael Brockenhuus-Schack.

Jagtejendommen i Trend var i 1935 en folkegave til dronning Ingrid og kong Frederik, mens Marselisborg var folkets bryllupsgave til kong Christian 10. og dronning Alexandrine, der brugte det som sommerresidens.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: