Margrethe-maleri er usælgeligt

To auktionshuse har måtte opgive at sælge en af regentens kompositioner trods prisnedslag på 75.000

Ingen har but på dronning Margrethes maleri på Lauritz.com. Foto: Jens Dresing/Polfoto og Lauritz.com (indsat)
Ingen har but på dronning Margrethes maleri på Lauritz.com. Foto: Jens Dresing/Polfoto og Lauritz.com (indsat)

Op til sit regentjubilæum må dronning Margrethe affinde sig med en forholdsvis hård dom over noget af sin kunst. Dommen er faktisk afsagt ved to instanser.

I en periode på cirka 14 dage har et af dronningens oliemalerier nemlig forgæves været udbudt til salg på netauktionen lauritz.com. Auktionen udløber kl. 12.50 i dag.

Og her kort før auktionsperiodens udløb er der ikke kommet et eneste bud på billedet, der er vurderet til 275.000 kr. Det skal dog siges, at startprisen er 220.000 kroner.

Læs også:Margrethe-maleri solgt for 265.000 kroner

Det er anden gang, at maleriet, 'Komposition fra 1989-90' forgæves sættes til salg. Første auktionshus, der testede markedet, var Bruun-Rasmussen. Herfra var vurderingen 350.000, men prisreduktionen har altså ikke virket.

Bukker og skraber
- Det er fint, at dronningens kunst bliver vurderet på markedets vilkår, siger kunsteksperten Tom Jørgensen fra Kunstavisen til ekstrabladet.dk.

Deri ligger, at vurderingen i bogstaveligste forstand er kontant.

Tom Jørgensen mener, at der er mange højt profilerede museumsdirektører, der bukkende og skrabende nærmer sig dronningens kunst.

Ifølge kunstkritikeren vil nogle af dronningens malerier med klassiske motiver fra hendes tidligere periode have en værdi på markedets vilkår, men det stiller sig noget anderledes med hendes blå og grønne motiver.

Hvis du har 220.000 kroner eller mere, som du ikke ved, hvad du skal bruge til, kan du byde på regentens maleri her.