Margrethe brugte 460.000 kr. på privat flyvetur

Dronning Margrethe tog forsvarets helikopter til prinsesse Nathalies bryllup i Tyskland på skatteydernes regning

Helikoptere som den her er næsten Margrethes andet hjem. Derfor tog hun en, da hun skulle til sin nieces bryllup. Pris: 460.000 kroner. Billedet er fra en tidligere begivenhed. (Foto: Jesper Sunesen/ All Over)
Helikoptere som den her er næsten Margrethes andet hjem. Derfor tog hun en, da hun skulle til sin nieces bryllup. Pris: 460.000 kroner. Billedet er fra en tidligere begivenhed. (Foto: Jesper Sunesen/ All Over)

Hun sparede lidt over fem timers transport i forhold til at køre.

Til gengæld kostede det de danske skatteydere kassen, da dronning Margrethe fløj til Berleburg lidt uden for Köln for at være med til prinsesse Nathalies bryllup med Alexander Johannsmann lørdag 18. juni.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Nathalie gift ved kirkebryllup

I stedet for at tage et rutefly, tog eller bil, valgte Margrethe nemlig at booke en af forsvarets helikoptere til den private familiebegivenhed, som hun havde kendt til i månedsvis og derfor ikke var en akut begivenhed, der krævede hendes tilstedeværelse.

Pris: 459.465 kroner.

flash! har fået aktindsigt i udgifterne, og de viser, at dronning Margrethe tilsyneladende ikke er helt på den rene med, at det offentlige skal spare i slipstrømmen af finanskrisen.

Se OGSÅ: Løkke gentager: Kongehuset er pengene værd

Ifølge svaret kostede flyvningen 584.883 kroner, men de 125.418 kroner er faste omkostninger, der skulle have været afholdt, selv om dronningen ikke have benyttet helikopteren.

Ren udgift
Dermed var de 459.465 kroner ekstraudgifter som følge af Margrethes beslutning om at bruge offentlig transport, som i hendes tilfælde har en lidt anden karakter end undersåtternes.

Med i helikopteren havde Margrethe en kammerherreinde og to unavngivne passagerer.

Fredag 17. juni lettede den fra Karup klokken 9.33 og hentede sine fine - og dyre - passagerer i Kastrup, hvorefter den klokken 13.09 fløj direkte til Berleburg med ankomst klokken 15.48.

LÆS OGSÅ: Historisk begmand til Dronning Margrethe

Søndag 19. juni lettede den fra Berleburg klokken 8.03 og satte klokken 10.24 Margrethe og hendes følge af på græsplænen ved Fredensborg.

Altså en gennemsnitlig flyvetid på to en halv time.

Hun sparede fem timer
Havde Margrethe og hendes følge taget bilen, havde det ifølge Google Maps taget 7 timer og 50 minutter. Det betyder, at hun sparede fem timer og 20 minutter hver vej.

Det betyder igen, at hver sparet time kostede skatteyderne lidt over 44.000 kroner.

Følget kunne også have taget et almindeligt rutefly, som havde taget omtrent den samme tid som helikopteren. Havde de fire bryllupsgæster taget Germanvings til Köln, havde de fire returbilletter kostet 4000 kroner.

Eller knap 456.000 kroner mindre end det beløb, regningen endte på.

LÆS OGSÅ: Miljø-Karen brænder dronningen af

En tur med bilen havde ifølge Google Maps kostet 1646 kroner i brændstof.

Til alt held for den danske statskasse valgte Mary og Frederik ikke at følge dronningens eksempel med en ekstravagant flyvning på forsvarets regning.

Ifølge Billed-Bladet kørte parret til begivenheden.

Helikopterflyvningen betød, at Margrethe havde masser af tid, inden hun klokken otte om aftenen kunne nyde en barbecue på plænen ved Nathalies ridebane.

1 af 2 Margrethe hyggede sig med sin søster til niecens bryllups. Dronningens rejseomkostninger udgjorde det samme som to pædagogers årslønninger. (Foto: All Over Press)
2 af 2 Helikoptere som den her er næsten Margrethes andet hjem. Derfor tog hun en, da hun skulle til sin nieces bryllup. Pris: 460.000 kroner. Billedet er fra en tidligere begivenhed. (Foto: Jesper Sunesen/ All Over)
0 kommentarer
Vis kommentarer