Prins Henrik vil være konge

Den danske prinsgemal er ikke tilfreds med den titel, han ellers har haft i snart 40 år. Når nu han er gift med en dronning, vil han også kaldes konge

Prins Henrik ærgrer sig over, at han ikke fik indført ved lov, at alverden skulle kalde ham konge, før han giftede sig med dronning Margrethe. (Foto: Polfoto)
Prins Henrik ærgrer sig over, at han ikke fik indført ved lov, at alverden skulle kalde ham konge, før han giftede sig med dronning Margrethe. (Foto: Polfoto)

Det er som om prins Henrik gerne vil gøre livet lidt lettere at finde rundt i for alle danske børn.

I eventyrerne er kongen nemlig gift med dronningen, og på samme måde hører prinser og prinsesser sammen. Men virkeligheden ser helt anderledes ud.

Dronningen er gift med prinsen, og det er noget rod - mener den danske prinsgemal.

Først var han utilfreds med at være nummer tre i det danske kongehus, og nu vil prins Henrik igen hævde sig selv og sin titel.

Han vil nemlig være 'Kong Henrik'.

Det fortæller Henrik i et interview med det franske ugeblad 'Point de Vue', skriver Ekstra Bladet torsdag.

I ligestilligens navn
- I dag får en konges kone titlen dronning. Men en regerende dronnings mand bliver ikke konge ved ægteskab, lyder det fra prins Henrik.

Samtidig henviser han til den franske middelalder, hvor man ikke bare fik dronningen, når man sagde ja ved alteret - man fik også en kongetitel.

Men sådan er det altså ikke i nutidens Danmark, hvor vi skriver 2007. Det giver ligestillingen et knæk, mener Henrik.

- Offentligheden er tilbøjelig til kun at anerkende dronningen. Således bliver parforholdet skævt, ikke privat, men i offentlighedens øjne, siger prinsgemalen.

Det er den franske journalist Dorothée LaLanne, der har været på besøg på Amalienborg for at tale med den danske 'konge' - prins Henrik.

Læs meget mere om interviewet og prins Henriks konge-drømme i dagens udgave af Ekstra Bladet.