Så fik Danmark en lille ny prins

Marie fødte natten til mandag en lille dreng på Rigshospitalet. Marie og Joachim ankom til fødegangen tidligt søndag aften

En lettet og glad prins Joachim en time efter fødslen. (Foto: Kenneth Meyer)
En lettet og glad prins Joachim en time efter fødslen. (Foto: Kenneth Meyer)

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har mandag den 4. maj 2009 kl. 04.57 på Rigshospitalet født en velskabt søn.

Vægt: 3032 gr., længde: 49 cm.

Mor og barn har det godt.

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim var til stede under hele forløbet på Rigshospitalet.

Således lyder en kortfattet pressemeddelelse, der tidligt mandag morgen blev sendt fra hoffet til den danske presse og ligeledes står at læse på kongehusets officielle hjemmeside

Klokken 04.57 lød der vræl på den såkaldte 'lyserøde stue' på Rigshospitalet, hvor de kongelige traditionen tro føder.

Prinsesse Marie har fødte en lille velskabt dreng her til morgen, og således er prins Joachim blevet far for tredje gang og dronning Margrethe bedstemor for femte. Den lille ny er nummer syv i arvefølgen.

Kort efter fødslen stillede Joachim op til spørgsmål fra pressen og fortalte blandt andet, at han havde klippet navlestrengen.

Et vaskeægte forårsbarn
Den kongelige baby vejer 3032 gram og måler 49 centimeter, og Jokkes sønner Nikolai og Felix må være begejstrede for nyheden om en lillebror, for ifølge Billed Bladet var det lige præcis en lille dreng, de to prinser ønskede sig på Schackenborg.

Hvor storebrødrene begge er sommerbørn fra henholdsvis 22. juli 2002 - hvor Felix blev født - og 28. august 1999, hvor Nikolai kom til verden, er den lille ny et vaskeægte forårsbarn.

Begge prinser blev døbt, da de var godt to måneder gamle, så vi kan nok forvente prinsedåb i starten af juli.

Og selv om han med sin hel-franske mor og sin halv-franske far faktisk har overvejende fransk blod i årerne, får purken sikkert alligevel et dansk-klingende navn, når han hænger over døbefonten til sommer.

Veer først på aftenen
Parret ankom til Rigshospitalets familieafsnit og blev begge indlagt først på aftenen, da Marie havde fået veer.

Et par biler fra Politiets Efterretningstjeneste foran Rigshospitalet signalerede, at det ikke var et helt almindelig fødselsforløb, og journalister og fotografer forsamledes hurtigt på gangene på Rigshospitalet.

Maries termin var egentlig oplyst til at være den 16. maj, men det lille ny medlem af kongefamilien meldte altså tilsyneladende sin ankomst før tid.

Dette skal man nok ikke lægge alt for meget i, da det er almindelig taktik fra hoffet at oplyse forkert termin til pressen for at skåne den gravide og familien mest muligt.

Det forlyder, at Marie har haft en hel normal graviditet, med alt hvad dertil hører af kvalme og andre mindre gener, men alt i alt har haft en stille og rolig tid.