Fredes familieliv sejler

Hans Rejsende Højhed: Konen og ungerne må igen passe sig selv, mens Frede dyster i sejlads i USA

Kronprinsen er meget glad for at sejle. I dag og i morgen deltager han for fjerde gang i år i en Farr 40-sejlads i havet ud for Miami. (Arkivfoto: AP)
Kronprinsen er meget glad for at sejle. I dag og i morgen deltager han for fjerde gang i år i en Farr 40-sejlads i havet ud for Miami. (Arkivfoto: AP)
Han nyder at omtale faderrollen og familielivet som noget af det vigtigste i sit 40-årige liv:

– Mine børn skal have en mildere opdragelse. Jeg vil være mere sammen med mine børn, end jeg var med mine forældre, lød kronprins Frederiks ord i et juleinterview med Berlingske Tidende sidste år.

Smukke ord og intentioner, men sandheden er, at kronprins Frederiks familieliv sejler – helt bogstaveligt.

Og de kongelige rollinger ser ikke meget til deres far.

I dag og i morgen deltager han for fjerde gang i år i en Farr 40-sejlads i havet ud for Miami i Florida. Og som det har været tilfældet ved to ud af tre af årets tidligere sejladser i dette lune farvand, er det en rigtig herretur, hvor farmand Frede er af sted uden hustru og børn.

Kronprinsens trang til at komme ud at opleve verden – på kongeligt dansk formuleret som ’at repræsentere Danmark ude i verden’ – er stor.

Trangen er faktisk så stor, at treårige prins Christian og hans halvt så gamle lillesøster, prinsesse Isabella, i denne måned må undvære deres far næsten halvdelen af dagene.

I slutningen af måneden må de endda også undvære mor – præcis som det var tilfældet, da Frederik og Mary i sidste uge var et smut i London for at fejre kollega Charles’ 60-års fødselsdag.