Henrik dropper sejler-ferien

Den seneres tids thai-uro spænder ben for prinsens royale ferieplaner langt væk fra Bangkok

Mens kronprinsen tog af sted, ønsker prins Henrik ikke at kapsejle i skyggen af pigtrådsafspærringer, blokader af hovedstadens lufthavne og demonstrationer mod den thailandske regering. foto: Mick Anderson
Mens kronprinsen tog af sted, ønsker prins Henrik ikke at kapsejle i skyggen af pigtrådsafspærringer, blokader af hovedstadens lufthavne og demonstrationer mod den thailandske regering. foto: Mick Anderson
Mens hans ældste søn og svigerdatter i den forgangne uge trods massive, politiske uroligheder har gnubbet skuldre med den thailandske konge, ønsker 74-årige prins Henrik ikke at blive involveret i de politiske uroligheder i Thailand. Derfor har han droppet sin planlagte sejlerferie i landet.

Den sejlglade seniorprins skulle torsdag være rejst fra København med kurs mod Phuket og Kata Beach for at deltage i den traditionsrige Kings Cup Regatta i dagene 1.-6. december.

Efter sejladserne skulle Henrik være rejst videre til Bangkok. Her skulle han efter planen have hædret en række thailandske erhvervsfolk med æresmedaljer for blandet andet deres pr-arbejde for B&O-produkter.

Ingen sikkerhedsrisiko
Men både sejler-vennerne og erhvervsfolkene må undvære Henriks selskab.

– På grund af den nuværende situation i Thailand har prinsen aflyst sin rejse, siger Kirsten Baltzer Kahr fra hoffet til Ekstra Bladet.

Deltagelsen i regattaen – en af de største og mest populære i Asien – havde næppe været et sikkerhedsmæssigt problem for Henrik, da den seneste uges voldsomme uroligheder og demonstrationer har været koncentreret om hovedstaden Bangkok flere hundrede kilometer væk fra Phukets indbydende strande.

Politisk varm kartoffel
Til gengæld kunne Henriks deltagelse være blevet en politisk varm kartoffel, da sejladsen –   som navnet mere end antyder – er tæt knyttet til den thailandske konge, der spiller en hovedrolle i den aktuelle strid.

King’s Cup blev stiftet i 1987 for at markere kong Bhumibols 60-års fødselsdag.

Siden har den været en årligt tilbagevendende begivenhed, der altid afvikles første uge i december.

Kongen er protektor for regattaen, som også den thailandske flåde står som medarrangør af.