Frede og Mary ud af Bangkok

Forhandlinger med demonstranter førte til, at kronprinseparrets fly blev flyttet, så de kongelige ikke skulle gennem belejret lufthavn på deres vej hjem

Kronprinseparret har ikke mærket meget til urolighederne i Bangkok, før deres fly måtte flyttes. (Foto: AP)
Kronprinseparret har ikke mærket meget til urolighederne i Bangkok, før deres fly måtte flyttes. (Foto: AP)

En masse danskere er stadig strandet i Thailand uden noget håb om at komme hjem i dag. Det gælder dog ikke kronprinsparret, som har valgt at tage utraditionelle metoder i brug for at komme hjem.

Det har hele tiden været planen, at de skulle flyve hjem i et privatfly stillet til rådighed af Danfoss. Det fly skulle lette fredag morgen dansk tid fra Bangkoks internationale lufthavn, men var på grund af demonstrationerne strandet i lufthavnen uden mulighed for at lette. Og dog.

For man er vel kongelig og skal hjem, hvor to små børn venter. Derfor lykkedes det at få forhandlet en aftale på plads med PAD om særtilladelse til at flyve det strandede privatfly ud af lufthavnen Suvarnabhumi til en militærlufthavn i den anden lufthavn Don Muang. Her stod Kronprinsparret og ventede, da de på ingen måde skulle køres ud til Suvarnabhumi lufthavn og gennem pigtråd og demonstranter. Fra denne militærlufthavn kunne de så flyve tilbage til Danmark.

I følge Bangkoks største avis Bangkok Post var det chefen for Civil Aviation Department, Chaisak Angsuwan, som på vegne af de kongelige stod for forhandlingen med ledelsen fra PAD, som endte med at give grønt lys til at Frede og Mary kunne flyve hjem til Danmark.