Frede og Mary på ferie i lavpristøj

Selv de kongelige kan miste bagagen under en flyrejse. Frederik og Mary ankom til 35 graders varme i Australien i vintertøj og måtte shoppe sportstøj, da kufferterne ikke kom frem

Frederik og Mary måtte tænke hurtigt, da de stod i Australien i 35 graders varme - i vintertøj! (Polfoto)
Frederik og Mary måtte tænke hurtigt, da de stod i Australien i 35 graders varme - i vintertøj! (Polfoto)

Man skulle måske tro, at flyselskaberne ville gøre sig en smule mere umage, når lasten består af kongeligt bagage, men ak.

Selv et kronprinspar kan stå forgæves ved et bagagebånd i en lufthavn og se fremmede kufferter rulle forbi én efter én.

Det skete for kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, da de skulle til Australien, hvor klimaet unægteligt er noget anderledes end i Danmark. Det fortæller Mary i et stort interview med Alt for damerne torsdag.

- Engang landede vi i det nordlige Australien fra Danmark. I vintertøj. Det var forfærdeligt. Der var 35 grader, og vi havde kun det tøj, vi gik og stod i. Og tænkte: Det er løgn. Efter at man havde rejst så langt, fortæller hun.

- Jeg tror, der gik 48 timer, før vi fik bagagen. Heldigvis var vi på ferie, så vi gik ned i nogle billige butikker og købte sportsshorts og t-shirts og flip-flops, beretter kronprinsessen.

I børnehaven i joggingdragt
Det er dog ikke kun på ferien, at Mary kan tage en slapper. Hun er heller ikke altid klædt som en kronprinsesse, når børnene skal afleveres i institution.

- Når jeg afleverer Christian i børnehaven, er det nogle gange i joggingdragt. Den slags skal der være plads til, men helst i fred og ro for medierne, siger hun.

I det åbenhjertige interview med damebladet lægger kronprinsessen ikke skjul på, at hun har været bange for den nye rolle, som hun fik, da hun for lidt mere end fem år siden blev præsenteret som kronprins Frederiks forlovede.

- Bange? Selvfølgelig har jeg været bange. Jeg har været kastet ud i en helt ny verden. Men igen: Det er dér, man skal tro på sig selv. Der er en grund til, at jeg er her. Men selvfølgelig har jeg været usikker hen ad vejen. Det er bare menneskeligt. Man får sommerfugle i maven. Rigtig mange! Men jeg har min mands støtte.

Taler dansk hjemme
Oven i sin nye rolle har kronprinsessen også skullet lære et nyt sprog, og det har ikke altid været lige let.

- I starten var det en stor udfordring. Herhjemme taler vi dansk. Jeg burde være bedre til at tale engelsk med Christian og Isabella. Det er jeg ikke så god til. Vi synger på engelsk og læser historier på engelsk, og Christian har noget forståelse for det engelske sprog. Han og jeg burde for hans skyld udelukkende tale engelsk sammen, men det er svært, når alt foregår på dansk omkring os.

- Jeg er faktisk lidt overrasket over, at det føles så naturligt for mig at tale dansk med mine børn, siger kronprinsesse Mary.