Onkel Frede og tante Mary glæder sig

Kronprinsesse Mary fik i dag overrakt 'Alt for damernes kvindepris 2008'. Men det var naturligvis noget helt andet, der løb med opmærksomheden

For en gangs skyld var det Frederik, der var med som påhæng, og kronprinsen var stolt over sin kone. (Polfoto)
For en gangs skyld var det Frederik, der var med som påhæng, og kronprinsen var stolt over sin kone. (Polfoto)

Det er ikke sådan lige til at være kongelig hofreporter, når man ikke er vant til jargonen og etiketten. For den slags skal følges, når man skal møde kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Journalisterne imellem aftaler, hvem der stiller hvilke spørgsmål, man siger for alt i verden ikke 'du' eller 'dig', og så sørger man for at have noget begavet at spørge om, når man står overfor medlemmer af den kongelige familie.

Således beredt stillede ekstrabladet.dk op i regnen for at vente på kronprinsessen og kronprinsen, da Mary i dag skulle have overrakt 'Alt for damernes kvindepris 2008'.

'Det bliver et barn'
Det var dog ikke prisoverrækkelsen i sig selv, der var spændende denne tirsdag. Det var derimod svigerinde Maries voksende mave, som de fremmødte journalister ville høre til.

ekstrabladet.dk lod Danmarks royale ugeblad sætte dagsordenen, da kronprinsparret steg ud af Krone 8. Billed-Bladet ville vide, hvem der fortalte parret de glade graviditetsnyheder.

- Det var det vordende forældrepar, selvfølgelig, der kunne glæde os med den store melding, lød det fra kronprins Frederik.

Mary meddelte, at det var 'vidunderlige nyheder' at få.

- Vi er rigtig glade på deres vegne, sagde hun.

Med de royale etiketter i baghovedet blev det således ekstrabladet.dk's udsendtes tur til at stille et begavet spørgsmål.

Tror I, det bliver en dreng eller pige?

- Pas, svarede kronprinsen, mens han slog ud med armene. Han forbarmede sig dog alligevel over ekstrabladet.dk's hofreporter for en dag og gav lidt mere:

- Det bliver et barn, grinede han.

Isam B. dus med Frede
Om Frede lagde mærke til, at der blev sagt 'I' i stedet for 'De', skal være usagt, men ekstrabladet.dk var heldigvis ikke de eneste, der ikke havde helt styr på formerne.

Indenfor måtte kronprinsessen selv gå om i garderoben med sin frakke, før hun kunne stille op til fotografering, og da Isam B gik på scenen for at synge to numre efter prisoverrækkelsen, glippede det også for ham et par gange.

Først glemte Outlandish-sangeren lidt af titlen og nøjedes med at sige 'tillykke til prinsesse Mary', og da han efterfølgende fortalte om sin egen faderrolle, var det heller ikke helt efter reglerne.

- Jeg er selv lige blevet far for tre måneder siden. Jeg er blevet ret skrap til at skifte ble. Jeg ved ikke med dig, Frederik, sagde Isam fra scenen.

Se en tv-reportage fra arrangementet ved at klikke på tv-linket øverst til højre herfor.