Dronningen kom med regnen

Der var fest hos masaierne i Oloirobi i det nordlige Tanzania. For første gang i tre måneder regnede det, og det vakte jubel. Det samme gjorde regentparret

Det var solskin, da regentparret startede deres officielle besøg i Tanzania, men det skyfri vejr holdt ikke. Foto: Polfoto)
Det var solskin, da regentparret startede deres officielle besøg i Tanzania, men det skyfri vejr holdt ikke. Foto: Polfoto)

Hvordan fejres en dronning og prins fra et lille land, der gennem ti år har sendt penge til køb af kvæg og geder. Jo, de unge drenge farver deres lokker hennarøde og ifører sig krigertøjet.

Pladsen foran Metuis boplads i det nordlige Tanzania var fyldt til bristepunktet, da dronning Margrethe og prins Henrik kom på besøg torsdag. Masaier fra det nærliggende Ngorongoro-reservat var dagen igennem vandret til stedet for at fejre gæsterne fra Danmark.

Metui gemte sig i mængden, selv om det var ham, der skulle lægge lerklinet hytte til besøget. I stedet lod han sin svigermor og tre af sine koner byde velkommen. I halvmørket udpegede de den store seng for dronningen og prinsen, og de fortalte, at den er reserveret manden, når han kommer på besøg. De nætter, hvor han sover hos en af de andre koner, kan børnene så rykke op fra gulvet og overtage pladsen.

Bagefter på et pressemøde fortalte dronning Margrethe og prins Henrik begejstret om besøget.

- Det har absolut været et af højdepunkterne på rejsen, sagde dronningen.