Prins Bistand: Se min skønne kone

Dronningens forarmede fætter, prins Waldemar af Schaumburg-Lippe, bliver papfar til sin egen fætter, når han gifter sig med østrigsk politiker

Gertraud-Antonia og prins Waldemar gifter sig på lørdag. Det er fjerde gang prins Waldemar forsøger sig med ægteskab. (Foto: Zeppelzauer)
Gertraud-Antonia og prins Waldemar gifter sig på lørdag. Det er fjerde gang prins Waldemar forsøger sig med ægteskab. (Foto: Zeppelzauer)
Dronningens fætter, prins Waldemar af Schaumburg-Lippe, stod bogstaveligt talt med tomme lommer foran bistandskontoret efter en opsigtsvækkende og smertelig skilsmisse fra kongelig hoffotograf prinsesse Anne-Lise, f. Johansen, Elfelt.

Hun stak af med sin elsker – Casanova-Kim – og efterlod Waldemar med datteren Eleonora-Christine midt i moradset af gensindige beskyldninger.

Således hævdede Anne-Lise, at manglende sex havde ødelagt ægteskabet, hvilket udløste den uforglemmelige replik fra Waldemar: ’Hun fik sex til jul’.

Efter et par lyn-ægteskaber er prins Waldemar nu på toppen igen og har forelsket sig eftertrykkeligt i en 16 år yngre, velhavende østrigsk politiker, Dr. Gertraud-Antonia Wagner-Schöppl.

Fælden klappede efter, at de vuggede sammen på et luksus-cruise over Donau-floden. Waldemar var i sommer på knæ og fik ja, da han friede efter, at parret havde kendt hinanden i et par år.

Berømt papsøn
Forelskelsen resulterer på lørdag i, at prins Waldemar gifter sig for fjerde gang ved et storstilet bryllup med kæmpefest på det gamle kejserlige slot Schönbrunn i Wien i Østrig. Når wiener- og bryllupsvalsen er klinget af, er det dr. Gertraud-Antonia, der kan glæde sig til jul.

Bruden er særdeles kendt i sit hjemland – og for nylig blev hun det også langt ud over Østrigs grænser.

Det var hendes søn fra et tidligere ægteskab, advokat Mario-Max, 31, der blev verdenskendt gennem overskrifter i alverdens aviser og ugeblade, da han blev præsenteret som Natascha Kampuschs kæreste. Den østrigske pige blev kendt efter, at hun som 10-årig blev kidnappet og holdt indespærret i otte år.

Nu bliver prins Waldemar papfar for playboy-kæresten, der samtidig er hans fætter.

Til gengæld kan Gertraud-Antonia glæde sig til at hilse på sin nye ’papdatter’, prinsesse Eleonore-Christine, der rejser til Wien og deltager i bryllupsfesten.

– Far er meget forelsket. Det er så dejligt for ham. Han er nu 68, så hvad kan han ønske sig mere end at finde en at nyde livet sammen med, så selvfølgelig er jeg glad på fars vegne og glæder mig til brylluppet, siger Eleonora-Christine.

Ingen kongelig deltagelse
Prins Waldemar arbejder ikke længere, men har nu fået egen pr-manager, der styrer såvel bryllup som prinsens andre udadvendte aktiviteter.

– Det bliver et bryllup i private rammer på det kejserlige slot, siger Waldemar, der selv blev født på jagtslottet Klein-Glienicke i Berlin.

Det er muligt, at dronning Margrethe sender en hilsen til sin fætter, men hverken hun eller andre kongelige har så vidt vides takket ja til personligt at møde op. Efter skilsmissedramaet og en dom for ulovlig våbenbesiddelse gled Waldemar ud af gæstelisterne til de kongelige fester og begivenheder i Danmark.

De to lyn-ægteskaber, Waldemar forsøgte sig med i Tyskland varede begge kun et år – først med Karin Grundmann i 2001, derefter med Ruth Schneidewind. Nu satser Waldemar for fjerde gang på lørdag, hvor bruden fylder 52, når midnatsklokken slår på kejserslottet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby