Nu skal Maxima hygge sig med Henrik

Det hollandske kongepar Willem-Alexander og Maxima er i Danmark for første gang, siden de blev indsat

Henrik tog imod Maxima i Københavns Lufthavn. (Foto: Mogens Flindt)
Henrik tog imod Maxima i Københavns Lufthavn. (Foto: Mogens Flindt)

De plejer at hænge ud med Europas kronprinser og kronprinsesser. Feste med Frede og Mary fra Danmark, Victoria og Daniel fra Sverige og Haakon og Mette-Marit fra Norge.

Men siden Willem-Alexander og Maxima den 30. april blev indsat som henholdvis konge og dronning af Holland er de steget i de kongelige grader.

Hollands dronning overlader tronen til sin søn

Det betyder, at de nu skal sidde til højbords med kontinentets øvrige konge og dronninger, der er af en noget ældre generation.

Så da kong Willem-Alexander og hans altid smilende og kække kone, dronning Maxima, tidligere i dag landede i Københavns Lufthavn, var det dronning Margrethe og prins Henrik, der tog imod.Margrethe og Henrik var på pletten, da Willem-Alexander og Maxima landede. (Foto: Mogens Flindt)
Margrethe og Henrik var på pletten, da Willem-Alexander og Maxima landede. (Foto: Mogens Flindt)


Tirsdag eftermiddag er det danske regentpar vært ved en frokost på Fredensborg Slot. Her skal Willem-Alexander have dronning Margrehte til bords, mens Maxima skal hygge sig med Henrik.Det plejer at være Henriks sønner, Maxima hænger ud med. (Foto: Mogens Flindt)
Det plejer at være Henriks sønner, Maxima hænger ud med. (Foto: Mogens Flindt)


Med til frokosten er også prins Joachim og prinsesse Marie.

Hollands nye konge og dronning kommer til Danmark

Det hollandske kongepars besøg i Danmark er et led i en række introduktionsbesøg, som Willem-Alexander og Maxima foretager til europæiske lande hen over sommeren.En smilende Margrethe tager imod Europas yngste konge. (Foto: Mogens Flindt)
En smilende Margrethe tager imod Europas yngste konge. (Foto: Mogens Flindt)