Kronprinsen gennemfører Vasaløbet for tredje gang

Kronprins Frederik har for tredje gang knoklet sig igennem det 90 kilometer lange Vasaløb på langrendsski

Vasaløbet er verdens ældste og længste langrendskonkurrence og har eksisteret siden 1922. I år har i alt 15.800 mennesker smurt skiene og krydset startlinjen. (Foto: HENRIK HANSSON/EXPRESSEN)
Vasaløbet er verdens ældste og længste langrendskonkurrence og har eksisteret siden 1922. I år har i alt 15.800 mennesker smurt skiene og krydset startlinjen. (Foto: HENRIK HANSSON/EXPRESSEN)
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Tidligt søndag morgen stagede kronprins Frederik ud på de 90 kilometer, der danner rammerne om det historiske svenske Vasaløb.

Det er tredje gang, at kronprinsen deltager i langrendsløbet, og denne gang kom han i mål i en tid på syv timer og 22 minutter.

Vasaløbet finder sted hvert år den første søndag i marts og strækker sig fra Sälen til Mora i Sverige.

Sidste år kom han i mål i en tid på seks timer og 37 minutter, hvilket betød en placering som nummer 4136. Første gang den fremtidige danske regent deltog, blev han nummer 5530.

Også denne gang var kronprinsen for langt tilbage i feltet til at opleve dramaet, som udspillede sig forrest, hvor vinderen blev norske John Kristian Dahl i tiden fire timer og 14 minutter.

Den bedst placerede svensker blev Jörgen Brink, der flere gange har vundet løbet, men denne gang måtte nøjes med tredjepladsen blot fem sekunder efter vinderen.

Selvom kronprinsen efterhånden er en veteran i det svenske prestigeløb, er det i sejlsport og marathonløb, at kronprins Frederik har slået flest sportslige folder.

Han har gennemført mindst seks marathonløb med den bedste tid på tre timer og seks minutter, mens han sidste år gennemførte sin første triatlon på ironman-distancen. Og i dragesejlads har han opnået en fjerdeplads ved europamesterskabet i 2003.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind