Dansk skandaleprins hængt ud i tysk avis

Prins Waldemars papsøns deltagelse i 'Big Brother' trækker overskrifter

Prins Mario-Max har bragt sine forældre, Gertraud-Antonia og pap-far, prins Waldemar zu Schaumburg-Lippe i medierne og ikke for noget godt. (Foto: All Over Press)
Prins Mario-Max har bragt sine forældre, Gertraud-Antonia og pap-far, prins Waldemar zu Schaumburg-Lippe i medierne og ikke for noget godt. (Foto: All Over Press)

Der har været stille om dronning Margrethes halvfætter, prins Waldemar de senere år. Men nu har hans pap-søn og dennes ekskæreste sørget for, at hans navn igen får en tur i mediemøllen.

Adopterede 31-årig
Prins Waldemar zu Schaumburg-Lippe flyttede for fem år siden til Leipzig i Tyskland, hvor han giftede sig med den uddannede dyrlæge og nuværende politiker, Gertraud-Antonia Wagner-Schöppl og adopterede hendes dengang 31-årige søn, Mario-Max, der også tog navnet prins zu Schaumburg-Lippe til sig.

Den nu 36-årige søn, der egentligt er uddannet advokat, har siden gjort en levevej ud af optræde i medierne. Først lod han sig præsentere som Natascha Kampuschs kæreste - den østrigske pige, der var blevet kidnappet som 10-årig og holdt indespærret i otte år.

Prins Bistand: Se min skønne kone

Det forhold holdt dog ikke. Men det er også den unge prins mest nylige ekskæreste, Katharina Bösenecker, der har sørget for, at han og resten af Schaumburg-Lippe igen trækker overskrifter i de tyske blade.

Hun forlod nemlig Mario-Max zu Schaumburg-Lippe, mens han sad indespærret i den tyske udgave af tv-programmet 'Big Brother' for kendte. Det skriver Bild.

Isoleret fra omverden
Men ikke nok med, at hun skred, mens han var isoleret. Katharina Bösenecker efterlod et farvel-brev i avisen Bild.

- Hermed erklærer jeg, hvorfor jeg endte forholdet til Mario-Max. Jeg kan ikke længere tolerere livsførelsen i familien Schaumburg-Lippe. I halvandet år blev jeg isoleret fra omverden, hedder det i artiklen, der fortsætter:

- Alle mine venner blev fordrevet fra mig, lige som hele min familie. Min omgang med andre mennesker indskrænkede sig til de mennesker, der var i vores bar. Mario-Max og hans mor fortalte mig, at alle mennesker, der kommenterede kritisk på vores forhold, var fjender. Derfor brød jeg kontakten med de fleste af mine bekendte.

Kommer fra anstændig familie
Den bitre ekskæreste stopper dog ikke sine udgydelser ved det. Således skriver hun i det åbne brev:

- Jeg har tilladt mig at blive udnyttet af familien til altid at stå ved siden af Mario-Max og forbedre familiens ry i medierne, fordi jeg kommer fra en anstændig familie. Mit motiv for dette var alene kærlighed, fortæller Katharina Bösenecker.

- Da Mario-Max gik ind i 'Big Brother'-huset troede jeg, at jeg ville savne ham, men i stedet kunne jeg ånde lettet op og føle mig fri. Hans fængsel er min frihed, siger Katharina Bösenecker og forklarer, hvorfor hun er gået til pressen og gjort bruddet offentligt.

- For mig var det den eneste mulighed, at gøre det med det samme og offentligt. Så vil det aldrig igen lykkes hans mor at påvirke mig psykisk.

Mario-Max blev stemt ud af 'Big Brother'-huset i weekenden, men han eller familien har endnu ikke offentligt svaret på Katharina Böseneckers hårde ord. Prins Waldemar har ellers tidligere ikke været bange for at bruge pressen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Prinsesse Anne-Lise Schaumburg-Lippe og hendes mand prins Waldemar Schaumburg-Lippe til gallapremiere i Tivoli på Charley's Tante i 1987. (Foto: Ole Steen)
Prinsesse Anne-Lise Schaumburg-Lippe og hendes mand prins Waldemar Schaumburg-Lippe til gallapremiere i Tivoli på Charley's Tante i 1987. (Foto: Ole Steen)
 

I 80'erne var prins Waldemar hver uge i de kulørte blade og formiddagspressen for sit første turbulente ægteskab med den kgl. hoffotograf, prinsesse Anne-Lise.

Kun sex til jul
Parrets skænderier blev ført for åbent tæppe, og blandt andet hævdede Anne-Lise, at manglende sex havde ødelagt ægteskabet, hvilket udløste den uforglemmelige replik fra Waldemar: 'Hun fik sex til jul'.

Skred med Casanova-Kim
I 1992 blev parret skilt, efter at prinsesse Anne-Lise forlod prins Waldemar med sin elsker, Casanova-Kim. De skred om natten direkte fra Waldemars 50-årsfest på Store Kro.

Waldemar blev så ophidset, da sandheden gik op for ham, at han i Ekstra Bladet fortalte og illustrerede, hvordan han i første omgang havde overvejet at skyde både sin utro prinsesse og den berømte elsker - med et arvestykke fra sin far, en Walther PPK 7.65 mm-pistol.

Allerede dengang havde halv-kusine, Margrethe lagt sit perifere familiemedlem på is, og den seneste historie får nok heller ikke dronningen til at sende julekort til Tyskland.


(Artiklen fortsættes under billedet)
 

 

Ville skyde konen og elskeren

Waldemar blev født i 1940 i Hitlers Berlin af den danske prinsesse Feodora, datter af prins Harald, halvfætter til dronning Margrethe. Mor og søn flygtede til Danmark i 1945, og prins Waldemar opholdt sig i årene 1945-50 i Danmark hos bl.a. sin moster, arveprinsesse Caroline-Mathilde og onkel, arveprins Knud på Sorgenfri Slot.

Mor og søn rejste efter krigen til Bøhmen i håbet om at få familiens konfiskerede slotte og godser tilbage fra de tjekkiske myndigheder. Det lykkedes dog ikke, så Waldemar vendte som ung nyuddannet tilbage til Danmark. Her fik han dansk statsborgerskab, men kom aldrig ind i varmen på Amalienborg. Og da han fik en betinget hæftestraf for ulovlig våbenbesiddelse i forbindelse med trekantsdramaet omkring Anne-Lise og Casanova-Kim gled han endeligt ud af gæstelisterne til kongelige fester og begivenheder i Danmark.

Prins vil være vægter

Prins udvandrer

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller