Annonce:
Annonce:

Bla, bla, bla: Kongehuset snakker udenom

Der er masser af ubesvarede spørgsmål til det kriseramte kongehus, der svarer med standardsvar

Dronning Margrethe havde onsdag aften ved svært ved at finde ord til at beskrive hendes børnebørns reaktion. Foto: Kenneth Meyer
Dronning Margrethe havde onsdag aften ved svært ved at finde ord til at beskrive hendes børnebørns reaktion. Foto: Kenneth Meyer
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Det seneste døgns drama i kongehuset efterlader en byge af ubesvarede spørgsmål, og siden prins Joachim torsdag morgen på vej på arbejde på den danske ambassade i Paris fortalte til Ekstra Bladet, at 'det aldrig er sjovt se sine børn på den måde blive gjort fortræd', er rækken af spørgsmål til kongehuset ikke blevet mindre.

Den ualmindeligt voldsomme retorik tyder på dyb splittelse i den kongelige familie, og Ekstra Bladet har blandt andet forsøgt at få svar på, hvad der er gået galt i kommunikationen i familien i forbindelse dronningens beslutning om at fratage prins Joachims børn deres titler.

Ifølge prins Joachim fik han fem dages varsel, før beslutningen blev officiel. Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, sagde onsdag, at han var været orienteret siden maj. Så hvem har egentlig ret?

Annonce:

Han fortalte også i interviewet, at der havde været et forslag om, at hans at hans børn ville miste deres titel, når de fylder 25 år. Hvorfor er det fejet af bordet?

Fremtidssikring
Desværre svarer kongehuset ikke på spørgsmål i dag, men henviser i stedet til et citat, der er sendt til flere danske medier.

Ordlyden er stort set den samme som pressemeddelelsen, der blev udsendt onsdag eftermiddag om ændringerne af titlerne på prins Joachims børn.

'Som dronningen udtalte i går, så har beslutningen været længe undervejs. Vi forstår godt, at der er mange følelser på spil i øjeblikket, men vi håber, at dronningens ønske om at fremtidssikre kongehuset vil blive respekteret', lyder meldingen fra Lene Balleby.

Hofmarksallen gav besked
Prinsesse Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, har overfor Ekstra Bladet beskrevet, hvordan både prins Joachim og hans børn fik overbragt nyheden om, at de vil få frataget deres titler til nytår.

Annonce:

- Børnene har fået beskeden om, at de mister deres titler, overbragt af deres far, ligesom grevinde Alexandra fik det at vide af prins Joachim.

- Hvem orienterede prins Joachim?

- Det gjorde hofmarskallen.

- Har prins Nikolai og prins Felix været i kontakt med deres farmor, efter beslutningen om deres titler blev truffet?

- Nej, det har de ikke, siger Helle von Wildenrath Løvgreen.

I en udtalelse til B.T. på vegne af både sig selv, prins Joachim og prinsesse Marie sagde grevinde Alexandra onsdag, at børnene føler sig udstødt på grund af beslutningen.

Hvordan børnebørnenes reaktion påvirker dronningen, forsøgte hun noget måbende at forklare onsdag aften.

SE KLIPPET HER:
 

Dronning Margrethe anede ikke, hvad hun skulle svare, da Ekstra Bladet spurgte hende, hvordan det påvirker hende, at hendes børnebørn føler sig udstødt

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Leif og Trine fra 'Landmand søger kærlighed' er med i ugens udgave af 'Der er brev'. Hør interviewet med dem herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: