Bro-chef: Hoffet ville løbe fra ansvaret

Kongehuset forsøgte til det sidste at få Sund & Bælt til at tage ansvaret for kronprinsens storebæltstur under Egons rasen

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

I sidste weekend foretog kronprins Frederik danmarkshistoriens vel nok mest omtalte køretur over Storebæltsbroen, da han lørdag eftermiddag og igen natten til søndag med høj hastighed passerede broen, mens der var vindstød af orkanstyrke.

Under begge passager var broen af sikkerhedsmæssige årsager totalt lukket for trafikanter med såvel rødt som blåt blod, og det kom derfor gevaldigt bag på Sund & Bælts administrerende direktør, Leo Larsen, da han tidligt mandag morgen ved hjælp af informationerne fra broens overvågningskameraer kunne konstatere, at weekendens rygter om kronprinsens solo-tur talte sandt.

Foto: Linda Johansen Kendte Frederiks hofchef pressede bro-boss: Hofchef ville tørre den af på mig

Leo Larsen forklarede herefter hurtigt via en meddelelse til pressen, at kronprinsens livsfarlige passage på ingen måde var sket med hans kendskab eller billigelse, og at han i øvrigt fandt det skete ’fuldstændigt uacceptabelt og sikkerhedsmæssigt uforsvarligt’.

Ifølge Leo har der på intet tidspunkt – hverken fra ham eller hans medarbejdere – været givet tvetydige beskeder om broens status som totalt lukket, der kunne misforstås af kronprinsen, PET eller andre travle vovehalse.

Derfor kom det også bag på ham, da han mandag formiddag modtag et opkald fra Frederik og Marys hofchef Christian Schønau, der ifølge Leos opfattelse forsøger at sende sorteper videre.

– Jeg opfatter det som et forsøg på at tørre den af på os. Det er der ingen tvivl om, siger Leo Larsen til Ekstra Bladet.

Bro-bossen afviste at tage skylden i samtalen med hofchefen.

Kort efter opkaldet udsender kongehuset den historiske beklagelse, hvor kronprinsen via sin kommunikationschef Lene Balleby meddeler, at han ’er ked af det skete’ og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der i modsætning til ham selv havde ventet i mange timer.

Ekstra Bladet har naturligvis forsøgt at indhente kommentar fra Christian Schønau, som ikke ønsker at udtale sig. Forespørgel hos kongehusets kommunikationschef Lene Balleby har også været uden held.

0 kommentarer
Vis kommentarer