Danskerne: Tag pengene fra Henrik

Den tidligere prinsgemal får bidske ord med på vejen fra undersåtterne

Arkivfoto: Claus Bonnerup
Arkivfoto: Claus Bonnerup

Danskerne har aldrig taget prins Henrik til sig på samme måde, som Alexandra, Mary og Marie er blevet omfavnet.

Og det skortede ikke på bidske kommentarer på Ekstra Bladets Facebook-side med link til nyheden om, at han dropper prinsgemal i titlen.

’Så send ham hjem til Frankrig, og fratag ham hans kæmpe løn/appanage eller hvad de kalder det i dag. De kan samtidig gøre det samme med Alexandra’, mener Jesper.

Det er slut med gemal for kongen, der nu kun officielt hedder prins. (Foto: René Schütze) Danske kongelige Henrik dropper sin titel

Her er Lars på linje:

’Lad den lille Kongprins få titlen af konge over en eller anden fransk miniby og lad dem brødføde ham. Det vil gøre Danmark rigere, også finansielt. Andre der ikke vil jobbet, får heller ikke lønningen’.

’Han minder om et barn der har fået taget sin slikkepind, nåår det er vel nok synd for ham’, mener Kira.

- Prins Henrik ser sig selv i en anden rolle efter sin pension, en mindre officiel – og ønsker også med sin titel at understrege dette, siger hoffets kommunikationschef, Lene Balleby (Foto: René Schütze). Danske kongelige Derfor droppede Henrik titlen

’Er han så også færdig med at bruge danskernes penge’, spørger Solveig.

’Lad nu manden rejse ned til sit slot, og send så folkepensionen med ham. Det må andre klare sig for, hvorfor så ikke prinsen?’, spørger Jens.

Heller ikke Yvonne er imponeret over, at pensioneringen ikke får konsekvenser.

’Har man glemt, at han var ikke greve, da hun traf ham. Den titel fik han først efter, han traf Margrethe. Han var kun et ganske almindeligt menneske. Nu er han nasseprins’.

Prins Henrik tjener det samme som 318 folkepensionister, når man indregner skattefritagelsen (Foto: Philip Davali). Danske kongelige Prinsens dagløn: 36.363 kroner

Carsten bringer rocker-referencer ind i debatten.

’I så fald må han aflevere alt julepynten. Man kan ikke gå med mærkerne, når man har forladt klubben’, mener han.

Til sidst giver vi ordet til Keld, der skærer gennem al diplomatsnak:

’Op i røven med hvad han kalder sig, eller bliver kaldt. Han er squ da alligevel ikke andet end et forkælet, opblæst vindrikkende skvat. Da Dronningen havde ham med i nytårstalen for at fortælle, at han var gået på pension, vidste jeg ikke om jeg skulle brække mig eller flække af grin’.

Kong Henrik ankommer til Mærsk i Lyngby. (Foto: Linda Johansen). Danske kongelige Første dag med ny titel: Vendte ryggen til pressen

131 kommentarer
Vis kommentarer