Derfor gik Mary på knæ for dronningen

Kronprinsessen udviste sin respekt og nejede dybt for dronningen

Da kongefamilien lørdag formiddag mødte frem ved Christiansborg Slotskirke, hvor prins Henriks kiste ligger, bød de tv-seerne og de fremmødte på et pudsigt syn.

Da kronprinsparret hilste på dronning Margrethe, gav kronprins Frederik sin mor et kys på hver kind, mens kronprinsesse Mary gav sin svigermor et kys på hver kind, inden hun nejede dybt foran dronningen.

Kongefamilien ved Christiansborg Slotskirke. Foto: Jonas Olufson Danske kongelige Kongehuset viser optagelser fra privat ceremoni

For ikke-trofaste følgere af kongehuset så det pudsigt ud. Men det er faktisk helt normalt. Det fortæller TV 2’s kommentator ved kongelige begivenheder, Anna von Lowzow.

- Det gør man, fordi man anerkender den institution, som kongehuset er. Man anerkender monarken, og man nejer altid for den øverste, det vil sige, at man nejer for dronningen. Det gør prinsesse Marie også, siger Anna von Lowzow.

Danske kongelige Udlandet flager for prins Henrik

Den opmærksomme læser vil bide mærke i, at kronprinsen ikke bukkede, men det handler om, at der er tale om hans mor, og at han er landets kommende konge. Hvis kronprinsen er på besøg i det svenske kongehus, vil han bukke for den svenske konge og dronning, som en anerkendelse af institutionen og monarken.

Kong Philippe ankommer i 2015 til Danmark og mødes af en bukkende prins Joachim. Foto: Jens Dresling
Kong Philippe ankommer i 2015 til Danmark og mødes af en bukkende prins Joachim. Foto: Jens Dresling

Der er altså intet usædvanligt i kronprinsesse Marys gestus. Samme anerkendelse så man i går, da kisten blev kørt fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke. Her bukkede alle hoffets ansatte dybt, og damerne nejede.

452 kommentarer
Vis kommentarer