Derfor trak chefredaktør historie om Maries bryster tilbage

Her & Nu stod til at blive hevet en tur i retten, hvis de ikke dementerede historien om prinsessens bryster

Prinsesse Maries bryster er omdrejningspunktet for en tvist mellem kongehuset og ugebladet Her & Nu. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Prinsesse Maries bryster er omdrejningspunktet for en tvist mellem kongehuset og ugebladet Her & Nu. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Der var ikke så meget at rafle om for chefredaktør Erling Tind Larsen, da kongehuset begyndte at rasle med sablen, efter at ugebladet Her & Nu for to uger siden stod på butikshylderne med en forsidehistorie om, at prinsesse Marie havde været et smut i Litauen for at få lavet nye bryster.

Han var nemlig sikker på, at han ville tabe sagen til kongehuset, hvis den skulle for en dommer.

- Det var under trussel om retssag, at hele miseren startede, siger Erling Tind Larsen til Ekstra Bladet.

Derfor kan ugebladets læsere i denne uge på side tre læse, at oplysningerne om brystoperationen var usande, og at prinsessen ifølge kongehuset aldrig har sat hverken ben eller bryster i Litauen.

UPS! Ugeblad beklager historie om Maries bryster

I dag ved chefredaktøren dog stadig ikke, hvad der er op og ned angående prinsessens bryster, og om den historie, han bragte på baggrund af kilder med gang på klinikken i Litauen, er sand eller ej.

- Vi står nu i en mystisk situation, for nogle lyver. Kunne man forestille sig, at prinsesse Marie lyver? Det har vi svært ved at forestille os. Hvorfor skulle hun det? Kan man forestille sig, at vores kilder lyver? Det har vi også svært ved at forestille os, siger Erling Tind Larsen og fortæller, at Her & Nu verificerede, at kilder var, hvem de gav sig ud for at være, og at ugebladet i øvrigt ikke har betalt for oplysningerne.

- Hvis I stoler på jeres kilder i første omgang, hvorfor står I så ikke fast på historien og tager den ved domstolene?

- Fordi den sag ville vi tabe. Vi ville kun kunne stille os op i retten og sige, at vi ikke ville afsløre vores kilder, og så taber vi sagen. Med det in mente trak vi historien tilbage.

Kongehusets pressechef: Brysthistorie er pure opspind

- Du fortæller, at I har verificeret jeres kilder, men hvad har I gjort for at forholde prinsesse Marie oplysningerne, inden I gik ud med historien?

- Det handler ikke helt så meget om hendes bryster, som om hvor de er blevet lavet. Det er jo evident, at hun har fået lavet bryster…

- På hvilken måde?

- For det første kan man se det, og for det andet har det været skrevet i Se og Hør, som, så vidt jeg husker, havde billeder af hende fra klinikken nede i Frankrig, hvor hun fik dem lavet.

Berigtigelse giver mere sladder om royal brystoperation

- Men det er vel ikke ensbetydende med, at hun har fået lavet større bryster i Litauen?

- Nej nej, men det, vi taler om, er, om hun har fået lavet bryster eller ej. Og så kan man sige, at det ved vi, at hun har. Har hun så fået lavet dem i Lituaen igen? Det er så den detalje, vi snakker om her.

- Altså den detalje, der er kernen i jeres forsidehistorie?

- Det er rigtigt, og det er så derfor, at vi står i den situation, at nogle kilder siger, at hun har, og hun selv siger, at hun ikke har. Og så bliver vi selvfølgelig nødt til at trække historien tilbage.

Royale rollinger får ingenting: Her er det kongelige b-hold

Prinsesse Marie har ifølge kongehuset aldrig været i Litauen. (Foto: Polfoto)
Prinsesse Marie har ifølge kongehuset aldrig været i Litauen. (Foto: Polfoto)

- Du svarede aldrig helt på, hvad I gjorde for at foreholde de her oplysninger for prinsesse Marie, inden I gik ud med historien?

- Der er desværre ikke så meget at gøre, for man kan desværre ikke ringe til prinsessen og tale med hende. Og vi har ikke valgt at gå gennem kongehusets kommunikationsafdeling, fordi vi ikke syntes, at der var noget at forelægge. Der var ikke nogen anklage, som hun skulle forsvare eller forklare. Det her var jo bare en ganske almindelig faktuel oplysning.

- Men det viste sig jo, at det ikke bare var en faktuel oplysning, eftersom at I vælger at trække historien tilbage?

- På det tidspunkt var det bare en faktuel oplysning.

Marie gik glip af afklædte mænd

- Men trods alt en ret privat oplysning om prinsessens krop, som ender på forsiden, uden at hun får mulighed for at kommentere historien?

- Vi ville jo meget gerne have mulighed for at gribe knoglen og ringe til prinsesse Marie, men det er nu engang sådan, at det kan man ikke.

- Kunne I være gået gennem kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby?

- Ja, det er rigtig nok. Men det var på det tidspunkt ikke noget, vi tænkte, at der var behov for at blive verificeret. Vi anså ikke det her som værende nogen stor sag.

Prinsesse Marie klar til Roskilde Festival

Ekstra Bladet har forsøgt at få bekræftet fra kongehuset, at de truede ugebladet Her & Nu med sagsanlæg, men kommunikationschef Lene Balleby er ikke vendt tilbage hverken på telefon eller sms.

Til Ritzau siger hun dog, at Her & Nu er 'gået alt for langt'.

- Historien er det pure opspind, og alle grænser er overskredet. Hvis den historie får lov til at stå, vil en usand historie meget let med tiden blive en sandhed og dermed gentaget igen og igen, siger Lene Balleby til Ritzau.

Her er Prinsesse Marie på besøg på Roskilde Festival

Prinsesse Marie viser g-streng på Roskilde

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind