Det skal kronprinsparret lave i diktaturstaten

Frederik og Mary på charme-tur til Saudi-Arabien og Qatar

Det skal kronprinsparret lave i diktaturstaten

I 'Dans med de kendte' blev kronprinseparrets rejse debatteret i januar. Se eller gense det her

Så er der kommet et officielt program for kongehusets tur til Saudi-Arabien, hvor det kan læses, at Mary og Frede blandt andet skal aflægge høflighedsmøder med det saudiske kongefamilie.

Kronprinsparrets forestående rejse har mødt skarp kritik fra flere kanter, efter at flere erhvervsorganisationer valgte at melde fra på grund af den anspændte situation i diktaturstaten, hvor der for nylig er foretaget massehenrettelser.

De sidste par år er Saudi-Arabien kun blevet mere og mere grusom mod dets eget folk. Sådan beretter Amnesty International og henviser blandt andet til en drastisk stigning i antallet af henrettelser, tortur og forfølgelse af systemkritikere. Og det er netop dette land, kronprinseparret skal på charme-tur til.

Kronprinseparret på diktatur-tur: Så grusom er Saudi-Arabien

Kronprinsen Frederik og kronprinsesse Mary er fra den 28. februar - 1. marts med i et dansk erhvervsfremstød i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh, og bagefter rejser de danske kongelige videre til Qatars hovedstad Doha den 2. - 3. marts.

Stakkels Frede og Mary: Hvorfor skal de til Saudi Arabien?

Udenrigsminister Kristian Jensen, miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen samt sundheds- og ældreminister Sophie Løhde gør kronprinsparret selskab under besøget i Saudi-Arabien, og hele 44 virksomheder samt flere danske interesseorganisationer, herunder Dansk Industri, Landbrug og Fødevarer, Health Care Denmark og State of Green vil være en del af erhvervsfremstødet, skriver kongehuset i programmet for turen.

Ifølge programmet skal kronprinsparret på førstedagen i Saudi-Arabien aflægge protokollære høflighedsmøder med medlemmer af den saudiske kongefamilie, heriblandt kongen og kronprinsen.

Herefter skal de danske kongelige åbne en 'markedsplads', hvor de deltagende danske virksomheder får lejlighed til at møde potentielle saudiske forretningspartnere ved virksomhedernes individuelle stande.

Danmarks dyreste nikkedukker

Kronprinsesse Mary skal under besøget også deltage i en rundbordsdiskussion med saudiske erhvervskvinder, inden den formelle middag med de danske ministre, erhvervsdelegationen og saudiske VIPs og indbudte erhvervsgæster.

Mary skal også besøge King Khaled Foundation, som er en saudisk pendant til Mary Fonden, mens Kronprinsen sammen med erhvervsdelegationen tager på virksomhedsbesøg.

Socialdemokraterne: Kongehusets deltagelse er problematisk

I Qatar vil kronprinsparret bl.a. besøge Maersk Oil’s hovedkvarter, et sportsakademi samt få en rundvisning på Det Islamiske Museum i Doha.

Kronprinsessen vil også besøge en lokal skole i Doha, inden både Frederik og Mary aflægger visit hos Qatars emir, Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani.

Kongehus om diktatur-tur: Ingen kommentarer