Dronningen besøgte Rigshospitalet

Dronning Margrethe besøgte prins Henrik på Riget, hvor han har været indlagt siden slutningen af januar

Ekstra Bladet giver dig seneste opdatering på Prins Henrik

Dronningen ankom i dag klokken 14.38 til Rigshospitalet, hvor prins Henrik har været indlagt siden januar, oplyser Ekstra Bladets udsendte.

Omkring 20 minutter senere forlod hun hospitalet igen, lyder det.

Tidligere i dag blev hun set køre fra Fredensborg Slot i Krone 121, en sort Bentley Mulsanne.

Dronning Margrethe har haft residens på Fredensborg Slot, siden prins Henrik 2. februar blev overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for en lungeinfektion.

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Besøg fra familien
Siden hoffet fredag udsendte en pressemeddelelse, hvor det fremgik, at prins Henriks helbred er alvorligt forværret, har kongefamilien løbende besøgt prinsen på hospitalet.

I pressemeddelelsen fremgik det desuden, at kronprinsen afbrød sit ophold i Sydkorea, hvor han var i anledningen af vinter-OL.

Danske kongelige Det betyder prins Henrik for os

Lørdag var hele kongefamilien samlet på Rigshospitalet i omkring 40 minutter. Dronningen forlod Righospitalet først, hvorefter Frederik og Mary fulgte efter sammen med deres børn.

Til sidst forlod Joachim og familien også Righospitalet.

Bror på vej
Søndag fortalte prins Henriks bror 75-årige tidligere journalist og forfatter Étienne de Monpezat at han er på vej til Danmark.

- Min søster har besøgt min bror. Hans tilstand er bekymrende, og vi er alle bekymrede, så jeg kommer og besøger ham, sagde han.

Søndag var kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie og dronningen hver for sig atter på Rigshospitalet.

Ligeledes besøgte prins Henriks søster Catherine de Monpezat ham søndag.

Prins Henriks sygdomsforløb

12. juli 2017: Hoffet bekræfter overfor Her & Nu, at der 'for nylig er ansat sundhedsfagligt personale' til at hjælpe prins Henrik. Ifølge kommunikationschef Lene Balleby på grund af prinsens alder og ikke af en 'medicinsk årsag'.

Henrik havde et fast greb i en af sine nye sygehjælpere, da han var i Tivoli 22. juni. Foto: Jakob Jørgensen Danske kongelige Kongehuset bekræfter: Har ansat hjælpere til Henrik

13. juli 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Aarhus Universitetshospital. Dagen efter overføres hans til Skejby Sygehus.

Fire dage senere afslører kongehuset, at Henrik har gennemgået en operation og fået en ballonudvidelse. Operationen skyldes åreforkalkninger, også kendt som forsnævringer omkring pulsårerne. Prinsen udskrives efter en uge.

Kong Henrik har været indlagt siden torsdag. Nu oplyser Kongehuset, at han har fået lavet to indgreb, der ikke forventes at give gener. Foto: Morten Brandborg Underholdning Kong Henrik opereret: Det fejlede han

14. august 2017: Hoffet meddeler, at Henrik dagen før blev indlagt på Rigshospitalet på grund af smerter i højre ben som følge af operationen.

Smerterne bliver behandlet medicinsk, og der er ikke langt op til flere kirugiske indgreb.

Henrik i Cahors i sidste uge. Foto: Anthon Unger Danske kongelige Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

22. august 2017: Prins Henrik bliver udskrevet fra Riget og tager ifølge kongehuset ophold på Fredensborg Slot, hvor han 'i den kommende tid har brug for ro og hvile'.

Prins Henrik er blevet udskrevet fra Riget. Foto: Stine Tidsvilde Danske kongelige Prins Henrik udskrevet: Har brug for ro og hvile

6. september 2017: Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at 'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens'. Samtidig oplyses det, at prinsen fremover yderligere vil neddrosle sine aktiviteter.

En måned tidligere skabte prins Henrik ramaskrig, da han meddelte, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke.

Kongehusets presseafdeling ønsker ikke at uddybe prins Henriks tilstand. Foto: ANTHON UNGER Danske kongelige Kongehuset: Fik diagnosen i denne uge

28. januar 2018: Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet, hvor han skal 'gennemgå yderligere undersøgelser'.

2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge, der heldigvis vist sig at være godartet. Prinsen bliver samme dag overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.

Prins Henrik blev sidst set offentligt til Peter Zobels bisættelse i september. Foto: Jonas Olufson Underholdning Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

9. februar 2018: Prins Henriks tilstand er så alvorlig, at kronprins Frederik afbryder sit ophold i Sydkorea i forbindelse med de vinterolympiske lege for at flyve hjem. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Det går den forkerte vej med prins Henriks helbred, oplyser kongehuset. Foto: Jonas Olufson Danske kongelige Prins Henriks tilstand alvorligt forværret