Dronningen og gravid popstjerne laver Askepot

Eventyret om Askepot bliver til balletforestilling i Tivoli, og dronning Margrethe og Oh Land står bag

Den gravide popstjerne Oh Land skal nu arbejde sammen med selveste dronning Margrethe.(Foto: Mogens Flindt)
Den gravide popstjerne Oh Land skal nu arbejde sammen med selveste dronning Margrethe.(Foto: Mogens Flindt)

De har begge en forkærlighed for kunst og ballet, og nu har den danske dronning og popprinsessen Oh Land sagt ja til at udfolde deres talenter i en ny forestilling i Tivoli.

Det er det næsten 1000 år gamle eventyr om Askepot, der til næste år bliver opført på Pantomimeteatret, og her skal dronning Margrethe stå for scenografien, mens Oh Land med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius skal stå bag musikken til forestillingen.

Det afslørede Tivoli mandag på et pressemøde, hvor både dronningen og popsangerinden var til stede.

Dronning Margrethe og den  franskfødte prinsgemal udtrykker medfølelse med det franske folk. (Foto: AP) Danske kongelige Dronning Margrethe: Vi har sympati med hele Frankrig

Kreativ Tivoli-kunstner
Det er langt fra første gang, dronningen udlåner sine kreative kræfter til Tivoli. Hun har blandt andet stået bag scenografier til Svinedrengen og Fyrtøjet, og i alt er det indtil videre blevet til seks forestillinger med flere genopsætninger.

Den mest kendte er den anmelderroste Nøddeknækkeren med flere end 100 kostumer og adskillige scenebilleder. I sit kreative samarbejde med Oh Land føjer Danmarks dronning nu en ny facet til sit virke som scenograf.

For Oh Land, der står bag hits som "Son Of a Gun" og "White Nights", er det første gang, hun skal sætte musik til en ballet, men sangerinden har selv en fortid som balletdanserinde, hun kan lade sig inspirere af.

Det næsten 1000 år gamle eventyr om Askepot bliver fra 25. juni 2016 opført på Pantomimeteatret i Tivoli i København, og det sker i et usædvanligt samarbejde:

Dronning Margrethe står for scenografien, mens sangerinden Oh Land med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius skal stå bag musikken til forestillingen.

Oh Land, der i virkeligheden hedder Nanna Øland Fabricius, viser maven frem. (Foto: Mogens Flindt). Danske kendte Gravid Oh Land afslører kønnet på baby

Dronning 'Hus-scenograf'
Koreografien til forestillingen vil russiske Yuri Possokhov stå for, og det glæder Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixen:

- Vi har sammensat et hold, der er noget ud over det sædvanlige. Den russiske koreograf Yuri Possokhov, der selv i sin tid var en vidunderlig danser, blandt andet på Det Kgl. Teater, skaber en storslået og intens kærlighedsfortælling, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Den rammes ind af en af de mest efterspurgte og originale musikkunstnere, danske Oh Land, som tilmed har en fortid som balletbarn på Det Kgl. Teater. Og så har vores "hus-scenograf" dronning Margrethe også sagt ja til at skabe dekorationer og kostumer. Det har alle faktorer til at blive en magisk og enestående oplevelse, siger han.

Premieren på Askepot, der tager afsæt i den oprindelige fortælling, finder sted 25. juni 2016 i Tivoli.

Kreativt fælleskab i Tivoli - fra venstre: Balletchef Peter Bo Bendixen, Dronning Margrethe, Oh Land - og forrest står to balletbørn.(Foto: Mogens Flindt)
Kreativt fælleskab i Tivoli - fra venstre: Balletchef Peter Bo Bendixen, Dronning Margrethe, Oh Land - og forrest står to balletbørn.(Foto: Mogens Flindt)

Tivoli-direktør Lars Liebst byder Dronning Margrethe velkommen til Tivoli.(Foto: Mogens Flindt)
Tivoli-direktør Lars Liebst byder Dronning Margrethe velkommen til Tivoli.(Foto: Mogens Flindt)
 

 

1 af 3 Kreativt fælleskab i Tivoli - fra venstre: Balletchef Peter Bo Bendixen, Dronning Margrethe, Oh Land - og forrest står to balletbørn.(Foto: Mogens Flindt)
2 af 3 Tivoli-direktør Lars Liebst byder Dronning Margrethe velkommen til Tivoli.(Foto: Mogens Flindt)
3 af 3 Den gravide popstjerne Oh Land skal nu arbejde sammen med selveste dronning Margrethe.(Foto: Mogens Flindt)