Dronningen og Hipster-Henrik nyder Nemo

I år var det især Målermanden, der fik regenten og hendes gemal til at knække sammen af grin

Dronningen og prins Henrik befandt sig ualmindelig godt i det zælzomme zirkus Nemo. Foto: Anita Graversen
Dronningen og prins Henrik befandt sig ualmindelig godt i det zælzomme zirkus Nemo. Foto: Anita Graversen

Zirkus Nemo har mange trofaste fans. Og blandt de mest ihærdige er Danmarks dronning og hendes gemal, Hipster-Henrik.

Parret holder lige nu ferie på Marselisborg Slot, og da Zirkus Nemo så alligevel har slået sig ned i Århus, passede det torsdag aften fint med et besøg hos Søren Østergaard og hans tossede bande i manegen.

De store smil var fremme, da dronningen og prins Henrik mødte frem til Zirkus Nemo. Foto: Anita Graversen
De store smil var fremme, da dronningen og prins Henrik mødte frem til Zirkus Nemo. Foto: Anita Graversen
 

Nu har det aldrig skadet med et enkelt glas inden en Nemo-forestilling. Det hører ligesom sammen, og måske var det grunden til, at Hipster-Henrik tidligere i dag tog et smut til Festival på Tunø og kiggede på en fadbamse. Så var bunden lige som lagt.

Dronningen og prinsen er begge 'ødelagte' af grin, når de ser Zirkus Nemo. Foto: Jan Unger Event & Kultur Søren Østergaard: Det virkede forkert at skrige 'møgfisse' i hovedet på dronningen

Den ferierende dronning og hendes langtidsferierende Hygge-Henrik morede sig traditionen tro kongeligt under forestillingen. Der blev grinet igennem, og begge har en svaghed for Zirkusdirektørens mere 'alternative' figurer - blandt andet Kim Thim, som konstant går og river sig i banditten. Samt Målermanden, som virkelig fik tårerne frem i de kongelige øjne. I år har majestæten så også kunnet glæde sig over et nyt påfund: 'Manden der kan gå baglæns'. Heller ikke her er der tale om en helt rask person.

Søren Østergaard kan nu sætte sin hat, som han vil. Foto: Esben Salling Event & Kultur Søren Østergaard: Jeg trækker stadig i dametøj for at have råd til Nemo

Da Søren Østergaard tidligere på året ved det store kulturbal på slottet havde majestæten til bords, sikrede han sig royal billigelse til især Smadremandens Tourette-agtige sprogbrug. Dronningen lod forstå, at hverken møgfisser, bøsserøve eller lortehoveder kunne skræmme hende bort,  så det er i hvert fald ikke forklaringen på, at parret fra Marselisborg Slot kun havde Smadremanden på fransk visit i begyndelsen af forestillingen. For Østergaard kunne uden dårlig samvittighed i rablende galop fortsætte med sit velkendte vanvid. Derfor er det ikke for meget sagt, at Zirkus Nemo trods lejlighedsvist lokumssprog og lumre undertoner nyder kongelig bevågenhed.

Til gengæld har Østergaard ved en helgardering også forstået at 'udbedre skaderne'. Ved fornemme ansættelser sørger manegens mere elegante artister for at hæve niveauet, og  herved er alle glade. 

I år kunne dronning Margrethe atter fornøje sig med en vaske ægte gummimand, der kan trækkes ud eller foldes sammen, så det er en lyst.

Captain Froodo faldt i ualmindelig god jord hos regenten og Hipster-Henrik. Foto: Anita Graversen
Captain Froodo faldt i ualmindelig god jord hos regenten og Hipster-Henrik. Foto: Anita Graversen
 

Manden hedder Captain Frodo og havde sin debut i den skøre manege i 2014, hvor folk blev syge af grin over hans numre. Det gør de stadig. Og da han er med for absolut sidste gang i år, må de hellere få grinet af, for skolesøgende børn forhindrer den australsk bosatte Frodo i at lade sig hyre til en hel zirkussæson i Danmark igen.

Du kan blive svinet til af Smadremanden Årets udgave af Zirkus Nemo. (Foto: Steen Brogaard) Div. anmeldelser Zmadremanden zmadrer igennem

1 af 3 Foto: Anita Graversen
2 af 3 Foto: Anita Graversen
3 af 3 Dronningen og prins Henrik befandt sig ualmindelig godt i det zælzomme zirkus Nemo. Foto: Anita Graversen
31 kommentarer
Vis kommentarer