Annonce:
Annonce:

Dronnings fødselsdag med fransk overraskelse

Den pensionerede Kong Henrik vinkede og smilede, da han lod sin kone hylde på Marselisborg Slot

Kongen stod ved sin hustrus side, da hun blev fejret (Video: Local Eyes)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Kong Henrik er efterhånden lidt af en joker, når det gælder hans deltagelse ved officielle begivenheder.

Se mere video på localeyes.dk

Først droppede han dronningens 75 års fødselsdag i 2015, fordi han var syg. Ekstra Bladet kunne dog et par dage senere afsløre, at kongen var en tur i Vendig.

Den 8. marts i år fortalte dronningen, at gemalen så meget frem til det belgiske statsbesøg. Men det viste sig langt fra at være sandheden, for kongen var bortrejst, oplyste Kongehusets kommunikationsafdeling efterfølgende.

Så mange villaer kan dronningen få for Amalienborg

Det har derfor været lidt af en overraskelse, om han mon ville dukke op i dag, når dronningen fejrede sin 77 års fødselsdag på Marselisborg Slot.

Men det gjorde han - og kongen var endda i hopla.

Annonce:

Der blev både grinet og vinket ud til de mange mennesker, der var mødt op i slotsparken for at fejre majestætens fødselsdag.

Ifølge Ekstra Bladets fotograf på stedet var kongens fokus på kongehusets børnenebørne som konstant søgte opmærksomhed hos 'Grand Papa', og de fik masser af kram og klem.

Alligevel kunne kongen ikke dy sig for at stjæle en smule af alt opmærksomheden.

Mulig sikkerhedsrisiko: Data om kongeliges børn frit tilgængelige på nettet

Da hele den kongelige familie gik ind på slottet, var Henrik den sidste, der forlod terrassen, og han vendte sig da lige om og gav et ekstra 'lille vink'.

Man er vel konge, så man går også sidst ind. Foto: Anita Graversen
Man er vel konge, så man går også sidst ind. Foto: Anita Graversen
 

Dronningen plejer normalt at fejre sin fødselsdag på Amalienborg Slot, men da påsken i år faldt samtidig med Margrethes fødselsdag, så valgte hun at holde den på Marselisborg Slot.

Hele den kongelige familie var til stede undtagen prins Joachims to store børn, Nicolaj og Felix.

Poul Madsen: Derfor kalder Ekstra Bladet Henrik for 'konge'

Officielt har Henrik titel af prins.

Men på Ekstra Bladet mener vi, at det er synd og skam, at manden ikke får den anerkendelse, som han fortjener.

Derfor har vi siden 8. marts 2015 kaldt ham for kong Henrik.

Herunder kan du læse lederen fra netop den dag - hvor det også var kvindernes internationale kampdag - hvor Poul Madsen forklarer, hvorfor Ekstra Bladet kæmper for at Henrik får titel af konge.

"I DAG ER DET Kvindernes Internationale Kampdag. Der er stadig meget at slås for, men heldigvis har vi tradition for at tale om de problemer, der er – med en undtagelse.

DET ER STADIG forbundet med latterliggørelse og spot, når dronningens mand, prins Henrik, kræver ligestilling og gerne vil kaldes konge. Bevares, han skal naturligvis ikke tage sagen i egen hånd, sådan som han har gjort et par gange under udlandsbesøg og selv opjusteret sin titel til konge. Men faktum er, at vi har en dronning, og hendes livsledsager er andenrangs.

NÅR JEG BRINGER sagen frem, er det ikke, fordi vi her på Ekstra Bladet pludselig er blevet royale. Vi synes stadig, at det er en skamplet på et moderne demokrati, at man accepterer en institution, der er baseret på privilegier og et regelsæt, der stammer helt tilbage fra enevældens tid.

MEN BLANDT fortidslevnene kunne man da i det mindste adoptere nutidens normer om ligestilling mellem kønnene. Hvorfor ikke gøre Henrik til konge? Mary bliver jo dronning. Er det kun kvinderne, der skal have ligestilling i den royale rangorden?

VI ER DEN LILLE mands avis, og i kongehuset er det Henrik, der er den lille – ikke sådan af statur, for der er unægtelig blevet tilføjet en hel del sul på den slanke, elegante franske diplomat, siden han blev gift med Margrethe i 1967 og blev prins af Danmark.

MEN ALLE VED, at titler betyder noget. Vi har derfor besluttet os for at bruge Kvindernes Internationale Kampdag til at kræve ligestilling for Henrik. Vi har taget spørgsmålet helt alvorligt, og derfor kan du i dagens EKSTRA læse, hvad eksperter, politikere og kendte danskere mener om den manglende ligestilling.

OG DET ER ikke kun af formelle grunde, vi synes, at Henrik har fortjent at kunne kalde sig konge. Han er ubetinget den mest folkelige og elskelige i det royale cirkus.

HVEM HUSKER IKKE, da han pludselig dukkede op på Christiania og drak en bajer med beboerne. Prins Henrik er gået fra et være en klovn til at blive en darling. Populær og folkelig.

NU ER HAN en gammel mand, og hvad går der af os ved at give ham en titel, han tilsyneladende ikke kan leve uden?

HAN HAR STÅET ved Margrethes side i næsten 48 år, smilende og smågryntende, uden den ligestilling, som vi kræver i alle andre sammenhænge.

VI HAR DERFOR besluttet her på Ekstra Bladet igen at gå forrest. Så fremover kalder vi Henrik: kong Henrik."

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: