Annonce:
Annonce:

Efter kongehuskaos: TV 2 ændrer planer

Prins Nikolai kan i nyt TV 2-program opleves på slap line med Emil Midé Erichsen om bord på skibet Havana. - Det var en enestående mulighed, siger prins Nikolai til Ekstra Bladet

Prins Nikolai gæster Emil Midé Erichsen på skibet Havana i programmet 'Min egen kurs'. Foto: Bermuda Productions/ TV 2
Prins Nikolai gæster Emil Midé Erichsen på skibet Havana i programmet 'Min egen kurs'. Foto: Bermuda Productions/ TV 2
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Siden det tidligere på efteråret kom frem, at kongehuset fra 1. januar stripper prins Joachims børn for deres titler som prinser og prinsesse, har der stort set været tavst fra de fire børn, det handler om.

Dronning Margrethe begrundede sin beslutning med, at hun ønskede for sine børnebørn, at de kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af hensynet til et formelt tilhørsforhold til kongehuset.

Ingen af de fire børn har dog sat ord på, hvordan de faktisk har haft det med at være prinser og prinsesse. Det bliver der dog lavet om på nu.

I programmet 'Min egen kurs', der ifølge B.T. bliver sendt på TV 2 19. december, fortæller prins Nikolai nemlig nærmere om, hvordan det har været for ham at være født ind i rollen som prins.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Dronning Margrethe har valgt, at fire af hendes i alt otte børnebørn fra 1. januar ikke længere skal kaldes prinser og prinsesse. Foto: Jonas Olufson
Dronning Margrethe har valgt, at fire af hendes i alt otte børnebørn fra 1. januar ikke længere skal kaldes prinser og prinsesse. Foto: Jonas Olufson

Annonce:

Ændrer planer
Prins Nikolai sejler i udsendelsen, som er optaget inden meldingen fra kongehuset om, at han og hans tre søskende ville miste deres titler, med Emil Midé Erichsen ud på skibet Havana.

Her taler de om, hvordan det har været for prins Nikolai at skulle finde sin egen vej i en tilværelse, der i høj grad var defineret for ham på forhånd.

Programmet skulle efter planen have været sendt til foråret, men over for Ekstra Bladet bekræfter TV 2 via redaktør Stine Lundbak Ravn, at krisen i kongehuset netop har været udslagsgivende for, at programmet nu i stedet sendes i december.

'Programmet, hvor prins Nikolai medvirker, er optaget inden kongehusets udmelding om ændringer i prins Joachims børns titler. Den samlede serie er planlagt til at blive sendt i løbet af foråret, men da situationen har ændret sig siden vores optagelser, har vi valgt at sende programmet nu, så det fremstår så aktuelt som muligt', skriver hun i en mail til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Annonce:

'Enestående mulighed'
Da programmet er optaget inden kongehusets udmelding om de kongelige børns titler, kommer prins Nikolai og Emil Midé Erichsen ikke ind på den snak.

Man kan dog alligevel se frem til at opleve prinsen på dybt vand, fortæller han til Ekstra Bladet gennem Helle von Wildenrath Løvgreen, der er presserådgiver for hans mor, grevinde Alexandra.

- Det var en enestående mulighed, som jeg ikke ville gå glip af. Sådan en tur ville de fleste nok sige ja til, siger prins Nikolai og fortsætter:

- Jeg er ikke vant til at sejle eller dykke, så derfor var det en stor udfordring for mig. Samtidig gav turen også anledning til gode og dybe samtaler.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prins Nikolai og prins Felix er sønner af prins Joachim og grevinde Alexandra. Foto: Jonas Olufson
Prins Nikolai og prins Felix er sønner af prins Joachim og grevinde Alexandra. Foto: Jonas Olufson
 

Selvom at han hele sit liv har været vant til at stå foran et kamera, var det alligevel en uvant oplevelse for prins Nikolai at lave tv. Han kunne dog godt abstrahere fra, at samtalen med Emil Midé Erichsen blev filmet.

Annonce:

- Det var en autentisk oplevelse – også selvom der var kamera ombord. Emil er god til at få skabt en god og afslappet stemning på Havana, siger han til Ekstra Bladet gennem Helle von Wildenrath Løvgreen.

Prins Nikolai har i denne omgang ikke ønsket at svare på spørgsmål om hverken titler eller krisen i kongehuset.

I et interview med Ekstra Bladet fortalte prins Nikolai dog i kølvandet på beslutningen, at han var chokeret og ked af det over beslutningen, som betyder, at han efter nytår i stedet bliver grev Nikolai af Monpezat. Læs interviewet her.

Hverken den ældste eller den yngste af dronningens sønner havde lyst til at tale med pressen, da der for tredje gang skulle fejres regentjubilæum

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Læs mere

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: