Annonce:
Annonce:

Efter USA-bombe: Nu taler Joachim

Prins Joachim fortæller, at han ser frem til at varetage jobbet i USA

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Tidligere fredag smed prins Joachim lidt af en bombe, da han bekræftede, at han og familien flytter til USA, hvor han skal være forsvarsindustriattaché og stedfortrædende forsvarsattaché.

Nu sætter han over for TV 2 ord på beslutningen.

'Min familie og jeg ser frem til vores kommende tilværelse i Washington. Det har været et privilegium at være udsendt for Danmark for at fremme danske interesser i Frankrig. Nu retter vi fokus mod Amerika, hvor jeg skal bidrage til Danmarks transatlantiske samarbejde på det forsvarsindustrielle område', siger prins Joachim til mediet i et skriftligt svar.

Prins Joachim skal i sin nye stilling være tilknyttet den danske ambassade i Washington. Han skal i rollen som forsvarsindustriattaché dække både USA og Canada, og han tiltræder 1. september.

Det er en tidsbegrænset stilling på tre år, men der er mulighed for forlængelse.

Annonce:

Vil tage skattekroner med
Prins Joachim har siden 2020 varetaget stillingen som forsvarsattaché i Paris, og han er glad for at kunne fortsætte sit arbejde på området.

'Jeg er stolt over, at jeg fortsat får mulighed for at repræsentere Danmark internationalt på sikkerheds- og forsvarsområdet. Det transatlantiske samarbejde er et højt prioriteret område, og jeg er beæret over, at man har fundet mig kvalificeret til opgaven', udtalte prins Joachim i den pressemeddelelse, der blev udsendt tidligere fredag.

Jobbet i udlandet betyder, at Folketinget nu skal tage stilling til, om prins Joachim kan tage sine såkaldte årpenge med sig, ligesom han har kunnet i forbindelse med sit job i Paris.

I seneste årsrapport fra kongehuset, som dækker 2021, fremgår det, at han fik 3.793.996 kroner i årpenge, hvilket svarer til en månedsløn på 316.166 kroner.

Ekstra Bladet har været i kontakt med kongehusets kommunikationsafdeling, der oplyser, at prins Joachim ikke har yderligere kommentarer til den nye stilling for nu.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: