Erik Brandt om Henriks ønske: - Det er ganske forståeligt

Prins Henrik blev tirsdag middag flyttet hjem til Fredensborg Slot

Efter at have tilbragt de seneste uger på Rigshospitalet er prins Henrik i dag kommet hjem til Fredensborg Slot.

Prins Henrik ønsker at tilbringe sin sidste tid på Fredensborg Slot. Foto: All Over Press Danske kongelige Kongehuset: Prins Henrik hjem til Fredensborg i sin sidste tid

Det er ifølge en pressemeddelelse fra kongehuset prinsens eget ønske, at han vil tilbringe sin sidste tid på det nordsjællandske slot.

- Det er ganske forståeligt, at man vil være i hjemlige omgivelser i sådan en situation, siger prinsens nære ven Erik Brandt til Ekstra Bladet.

Prins Henrik og Erik Brandt har været venner, siden prinsen kom til Danmark. Foto: Martin Højen
Prins Henrik og Erik Brandt har været venner, siden prinsen kom til Danmark. Foto: Martin Højen

De to har kendt hinanden godt i 40 år og har tilbragt mange timer sammen på Fredensborg Slot. Derfor kommer prinsens ønske ikke som en overraskelse for den tidligere modemand.

- Det er meget naturligt og meget forståeligt, siger han.

Dronning Margrethe på vej hjem til Fredensborg Slot efter et besøg på Rigshospitalet søndag eftermiddag. Foto: Jan Sommer Danske kongelige Midt i Henriks sygdom: Dronningen rydder kalenderen

2. februar meddelte kongehuset i en pressemeddelelse, at prins Henrik har en godartet tumor i lungen, der i første omgang skulle behandles på infektionsmedicinsk afdeling på Rigshospitalet.

Tv-lægen: Det betyder en godartet tumor i lungen

2. februar meddelte kongehuset, at prins Henrik havde fået konstateret en godartet tumor i sin venstre lunge og ville blive overflyttet til Rigshospitalets infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.

Den melding tolker tv-lægen Peter Qvortrup Geisling på følgende måde:

- Det tyder på, at Henrik har fået en lungebetændelse, der har givet ham feber, åndenød og almindeligt ubehag. Da han så er kommet hjem til Danmark, er han blevet undersøgt. Der har man fundet noget, der skulle ses nærmere på, siger tv-lægen til Ekstra Bladet.

Peter Qvortrup Geisling mener, at det, lægerne har set på billederne af prins Henriks lunger, er indkapslede betændelsesceller.

- De kan enten fjernes ved operation eller ved at kombinere forskellige slags antibiotika, siger han og afviser, at den tumor, lægerne fandt i prinsens venstre lunge, har noget som helst med kræft at gøre.

- Det er slet ikke dér, vi er, siger han.

'Efter endt behandling vil Hans Kongelige Højhed tage ophold på Fredensborg Slot. I denne forbindelse vil Hendes Majestæt Dronningen i dag tage residens på Fredensborg Slot,' stod der i meddelelsen.

Danske kongelige Hele kongefamilien var samlet på Rigshospitalet

0 kommentarer
Vis kommentarer