Erik Brandt om prins Henrik: I kan godt regne ud, den er gal

Prins Henriks nære ven skal ikke besøge ham på Rigshospitalet. Det er kun familien, der er hos ham, fortæller modemanden

Det er en tydeligt påvirket Erik Brandt, der her til morgen har måttet tage imod opkald fra journalister om sin gode ven, prins Henrik.

Kongehuset har udsendt en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at prinsens tilstand på Rigshospitalet er 'alvorligt forværret', og som en direkte konsekvens deraf har kronprins Frederik afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark.

- Jeg har ikke snakket med ham, men I kan jo godt læse indenad. Når kronprinsen tager hjem fra olympiaden, så kan I godt regne ud, at den er gal, siger Erik Brandt om situationen med prins Henrik og tilføjer.

- Det er ikke godt.

Prins Henriks tilstand alvorligt forværret

Erik Brandt og prins Henrik har været venner i årevis, og vennens tilstand berører Erik Brandts dybt.

- Jeg er ked af det. Jeg er meget, meget ked af det. Det ér alvorligt, det kan der ikke være nogen tvivl om.

Erik Brandt og prins Henrik har længe været gode venner. Foto: Martin Høien
Erik Brandt og prins Henrik har længe været gode venner. Foto: Martin Høien

Overblik: Her er prins Henriks sygdomsforløb

Skal du ud og besøge ham?

- Jeg skal ikke ud og besøge ham. Det har været dejligt lige at nå at vende alle de sjove ting og minder, vi har sammen, og vi har grinet lidt af det. Men jeg tror ikke, der er tid til at grine nu. Jeg ved, at det kun er familien, der er hos ham, siger Erik Brandt og understreger endnu engang.

- Jeg er ked af det.

Pressemeddelelsen fra kongehuset:

PRESSEMEDDELELSE   

H.K.H. Prins Henriks tilstand forværret  

Hans Kongelige Højhed Prins Henriks tilstand er desværre alvorligt forværret. 

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark. 

Kongehuset har i øjeblikket ikke yderligere oplysninger.

Lene Balleby, Kommunikationschef

Godartet tumor
83-årige prins Henrik blev 28. januar indlagt på Rigshospitalet.

Hoffet afslørede, at årsagen til indlæggelsen var en tumor i venstre lunge.

'Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet', lød det i en pressemeddelelse fra kongehuset.

Hoffet: Prins Henrik har godartet tumor i lungen

Henrik blev syg under en tur til Egypten, og blev efter hjemkomsten indlagt på Rigshospitalet, hvor han befinder sig netop nu.

Han havde siden 4. januar været i Sharm El Sheik i Egypten, hvor han i mange år har kendt hotelejer Anan el Galaly.

Prins Henriks sygdomsforløb

12. juli 2017: Hoffet bekræfter overfor Her & Nu, at der 'for nylig er ansat sundhedsfagligt personale' til at hjælpe prins Henrik. Ifølge kommunikationschef Lene Balleby på grund af prinsens alder og ikke af en 'medicinsk årsag'.

Kongehuset bekræfter: Har ansat hjælpere til Henrik

13. juli 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Aarhus Universitetshospital. Dagen efter overføres hans til Skejby Sygehus.

Fire dage senere afslører kongehuset, at Henrik har gennemgået en operation og fået en ballonudvidelse. Operationen skyldes åreforkalkninger, også kendt som forsnævringer omkring pulsårerne. Prinsen udskrives efter en uge.

Kong Henrik opereret: Det fejlede han

14. august 2017: Hoffet meddeler, at Henrik dagen før blev indlagt på Rigshospitalet på grund af smerter i højre ben som følge af operationen.

Smerterne bliver behandlet medicinsk, og der er ikke langt op til flere kirugiske indgreb.

Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

22. august 2017: Prins Henrik bliver udskrevet fra Riget og tager ifølge kongehuset ophold på Fredensborg Slot, hvor han 'i den kommende tid har brug for ro og hvile'.

Prins Henrik udskrevet: Har brug for ro og hvile

6. september 2017: Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at 'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens'. Samtidig oplyses det, at prinsen fremover yderligere vil neddrosle sine aktiviteter.

En måned tidligere skabte prins Henrik ramaskrig, da han meddelte, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke.

Kongehuset: Fik diagnosen i denne uge

28. januar 2018: Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet, hvor han skal 'gennemgå yderligere undersøgelser'.

2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge, der heldigvis vist sig at være godartet. Prinsen bliver samme dag overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.

Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

9. februar 2018: Prins Henriks tilstand er så alvorlig, at kronprins Frederik afbryder sit ophold i Sydkorea i forbindelse med de vinterolympiske lege for at flyve hjem. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Prins Henriks tilstand alvorligt forværret