Annonce:
Annonce:

Et år efter bro-skandalen: Kør bare, Frede

Da kronprins Frederik sidste år skulle til Danmarks Radios store sportsgalla-show i Herning, forcerede han den stormlukket Storebæltsbro hele to gange. I år er der fri bane over broen

Krone 7 får ingen problemer med at forcere Storebælt i dag. (Foto: Alex Tran)
Krone 7 får ingen problemer med at forcere Storebælt i dag. (Foto: Alex Tran)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Heldigvis for Danmarks kronprins er der fri bane, når han i dag skal den 17 kilometer lange tur over Storebælt og videre til Herning for at overvære dette års udgave af DRs Sportsgalla, der sendes på DR1 i aften klokken 21.

Godt nok blev Danmark fredag dækket af et massivt snevejr, men hverken det eller blæst vil give Frede eller andre bilister problemer med at komme over bæltet.

- Der er ingen indikationer af, at broen lukker lørdag. Vores vindprognoser siger intet om, at den skal lukke, siger han.

Ifølge DMIs vejrudsigt vil det blæse 11 meter i sekundet lørdag, og dermed er der et pænt stykke op til de 25 sekundmeter, der af sikkerhedsmæssige grunde lukker Storebæltsbroen.

Annonce:

Det var ellers noget af en skandale, da kronprins Frederik sidste år i januar drønede over Storebæltsbroen, mens den var lukket af stormen Egon. To gange tog krone 7 med prinsen som passager turen, mens vinden rasede med orkanstyrke.

Kronprinsen drønede over stormlukket storebæltsbro

Hundredvis af familier måtte vente op mod et halvt døgn, før de kunne køre over broen mellem Fyn og Sjælland. Men ikke vores kommende konge. Han blæste bogstaveligt talt på, at broen var lukket fra lørdag eftermiddag klokken 14.00 til søndag 04.00.  Han skulle nemlig til Danmarks Radios årlige sportsgalla-show i Herning. Og hjem igen!

Kronprinsens bil kørte over stormlukket bro to gange

Frederik fløj første gang over Storebæltsbroen lørdag eftermiddag klokken 15.15. På dette tidspunkt havde broen været lukket for al trafik i mere end en time. Anden ulovlige passage var klokken 02.53 natten til søndag.

Hvad skulle du nå, Frede

Annonce:

- Ja, jeg nåede det lige et minut i lukketid, løj han en journalist fra ugebladet Her og Nu lige op i ansigtet, da han ved ankomsten til Boxen i Herning blev spurgt, om han nåede at komme over broen.

Den danske kronprins løj, da han ved ankomsten til Boxen i Herning sagde, at han var kørt over Storebæltsbroen, før den lukkede. (Foto: Astrid Dalum)
Den danske kronprins løj, da han ved ankomsten til Boxen i Herning sagde, at han var kørt over Storebæltsbroen, før den lukkede. (Foto: Astrid Dalum)
 

Den administrerende direktør for Sund og Bælt, Leo Larsen, var rasende over kronprinsens kørsel, som han kaldte for livsfarlig, og både Leo Larsen og politiet nægtede samstemmende, at de havde givet kronebilen lov til at køre ud på broen, der af sikkerhedsmæssige grunde bliver lukket, når det blæser mere end 25 meter i sekundet.

Krone 7 tog røven på Sund og Bælt

- Der kom en anmodning fra kronebilen om, om man måtte køre over på den anden side af bommene, så man var 10-20 meter foran de andre bilister. Det giver vi lov til, fordi aftalen er, at de skal standse og vente, til broen igen er åben. Men de kører simpelthen over broen, fortæller Leo Larsen, der ikke lagde skjule på, at han i den grad følte sig røvrendt.

Bro-bossen dagen derpå: - De pissede på vores procedurer

Annonce:

Sagen blev nærmest historisk, da kronprinsen offentlig måtte beklage sin dumhed. Det er langt fra hverdagskost, at medlemmer af kongehuset på den måde bøjer sig i støvet.

- Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen, meddelte kommunikationschef i kongehuset Lene Balleby på vegne af den angrende prins.

Kronprinsen og PET beklager bro-brøler: Undskyld!

Det var integrationsminister Inger Støjbergs kæreste, PET-vagten Claus, der sammen med Frederik kørte over den stormlukkede bro, og han blev sigtet i sagen om den ulovlige tur.

Støjbergs kæreste sigtet: Kørte Frederik over lukket bro

- Jeg kan bekræfte, at det var Claus, der kørte livvagt-bilen den aften. Og Claus er typen, der aldrig nogensinde lader nogen i stikken, og det gælder naturligvis også, når det er kronprinsen, det handler om, sagde Inger Støjberg i april til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Livvagter er den slags mennesker, der går gennem ild og vand for at passe på dem, som de er sat til at passe på. Det gælder selvfølgelig også Claus, fortsatte hun.

Statsadvokat Jan Reckendorff fra Statsadvokaten i Viborg besluttede i september måned, at der ikke skulle rejses tiltale mod Støjbergs kæreste og chaufføren fra kongehuset.

Hvem, der de stormede januardage sidste år traf beslutningen om at kronprinsen kunne køre over den lukkede bro, er stadig lidt af et mysterium. Var det politiet, var det PET eller var det folk ved broen.

PET-livvagt og kronprinsens chauffør undgår tiltale for Storebælts-tur

- Det kan efter min opfattelse imidlertid ikke afvises, at de pågældende – på grund af kommunikationen og de omstændigheder, hvorunder bommene til broen blev åbnet - har haft den opfattelse, at de gerne måtte krydse broen, sagde Jan Reckendorff i september, hvor senioranklager Christina Schou uddybede.

Annonce:

- Det er en samlet vurdering af radiokontakt mellem bilerne, kontakt med politiet og bomanlægget, der gør, at de (PET-vagten og chaufføren, red) fik den opfattelse (at de måtte køre, red), og derfor ikke kan drages til ansvar, sagde hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: