For syg til konens fødselsdag: Henrik alene i Venedig

Kong Henrik var for syg til at deltage i fejringen af sin kones fødselsdag, men ikke for syg til at være turist i Venedig i weekenden

Her kan du se et videogalleri af Kong Henrik i Venedig. (Video: AP)

Ved du noget om kong Henriks tur til Venedig? Så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Hele Danmarks kong Henrik var i sidste uge så syg med influenza, at han ikke kunne deltage i sin kone dronning Margrethes 75 års fødselsdag.

Nu kan Ekstra Bladet afsløre, at den 80-årige prinsgemal dog ikke var for syg til at tage et smut til Venedig i weekenden.

Flere kilder, som Ekstra Bladet har talt med, bekræfter, at de har set den kongelige franskmand vandre rundt i kanalernes by i lørdags, og Ekstra Bladet har set billeddokumentationen herpå.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ligesom på billedet her fra en tidligere anledning var prins Henrik iført røde bukser og beige vindjakke under sin solskinstur til Venedig. (Foto: Jesper Mortensen)
Ligesom på billedet her fra en tidligere anledning var prins Henrik iført røde bukser og beige vindjakke under sin solskinstur til Venedig. (Foto: Jesper Mortensen)

Prins Henrik for syg til at deltage i dronningens fødselsdag

Kongehuset erkender, at kong Henrik er på benene igen.

'Han har det bedre. Da prinsgemalen fik det bedre, besluttede han sig for at rejse sydpå', skriver Kongehusets pressechef, Lene Balleby, i en sms til Ekstra Bladet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dronning Margrethe var alene på balkonen på sin 75 års fødselsdag i torsdags. (Foto: Philip Davali)
Dronning Margrethe var alene på balkonen på sin 75 års fødselsdag i torsdags. (Foto: Philip Davali)

Først aflyste kong Henrik sin deltagelse i dronningens fødselsdags-pressemøde sidste mandag på grund af influenza og efterfølgende røg både gallataffel for det officielle Danmark onsdag aften og også deltagelsen i selve fejringen torsdag med balkon-vink, karet-tur og slotsmiddag en tur på grund af virussen.

- Prinsgemalen har fået influenza, fortalte Linda Allermand fra hoffets kommunikationsafdeling til Ekstra Bladet i sidste uge.

Dronningen: Jeg savnede min mand ved min side

På grund af Henriks sygdom måtte dronning Margrethe stå alene på Amalienborgs balkon og modtage folkets hyldest. For at fødselaren ikke også skulle sidde alene i kareten på turen gennem København, måtte kronprinsparret springe til og holde Margrethe med selskab.

- Det var en ganske særlig oplevelse at køre gennem byen i dag med så mange mennesker langs ruten, sagde dronning Margrethe i sin tale på Københavns Rådhus, inden hun tilføjede:

- Kun savnede jeg min mand ved min side. Han ligger derhjemme og savner at være med, men jeg skulle hilse mange gange.

Prins Henrik: Ingen ’kongentarer’

Dagen efter dronningens fødselsdag, fredag, var prinsgemalen også stadig syg. Her skulle han havde deltaget ved åbningen af den årlige Jagtfestival klokken 16. Det meldte han dog afbud til.

Det oplyste Jagtfestivalens pressetalsmand til Ekstra Bladet i fredags.

Relativt hurtigt fik kong Henrik det dog godt igen.

Lørdag formiddag vandrede han nemlig iført vinrøde bukser og lys vindjakke glad rundt i Venedig sammen med to mørkklædte oppassere.

Kronprinsparret erstatter prins Henrik på karettur

Hvad kong Henrik lavede i den italienske by, har Kongehuset ingen kommentarer til, da besøget var af privat karakter. Derfor er rejsen heller ikke nævnt i den kongelige kalender på Kongehusets hjemmeside.

'Prinsgemalens ophold er privat. Prinsgemalen rejste i weekenden. Nærmere tider kan jeg ikke hjælpe med, da dette betragtes som privat,' skriver Kongehusets pressechef, Lene Balleby, til Ekstra Bladet en sms.

Ved du noget om kong Henriks tur til Venedig? Så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Kong Henrik er en gave til Danmark

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time