Frede afsløret i hemmeligt magt-netværk

Kronprins Frederik har under møder fået følsomme oplysninger om interne forhold i Forsvaret, skriver netmedie

Kronprins Frederik. Foto: Jens Dresling
Kronprins Frederik. Foto: Jens Dresling

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Kronprins Frederik har haft hemmelige møder med ledende medlemmer af Forsvaret.

Her har kronprinsen angiveligt fået videregivet følsomme oplysninger om interne forhold i Forsvaret. Møderne er blevet afholdt, uden at forsvarsministeren eller andre medlemmer af regeringen er blevet informeret om dette.

Det skriver netmediet Olfi, som dækker dansk forsvars- og sikkerhedspolitik.

Forsvarschef Bjørn Bisserup (th) har ifølge Forsvaret deltaget i to sammenkomster med kronprins Frederik. Her ses de sammen til kransenedlæggelse på Kastellet i forbindelse med flagdag. Foto: Jens Dresling Danske kongelige Støttepartier kræver svar om kronprinsens møder med Forsvaret

Birgitte og Jeppe Handwerk er del af den absolutte inderkreds omkring kronprinsparret. Jeppe Handwerk er for eksempel fadder til prins Christian, mens Birgitte Handwerk er fadder til prinsesse Josephine. Foto: Ole Steen Erhverv Kronprinsens nære ven trækkes ind i sag om nepotisme i Forsvaret

Netmediet skriver, at kronprinsen er mødtes med blandt andre forsvarschef Bjørn Ingemann Bisserup et par gange om året.

Ifølge Olfis redaktør, Peter Ernstved Rasmussen, burde kronprinsens rådgivere have vejledt ham bedre.

- Problemet er, at når et medlem af kongehuset ønsker viden eller ønsker at mødes med personer fra staten eller det offentlige, så går kontakten gennem regeringen, siger han til P1 Orientering.

Fatal brøler
Kurt Klaudi Klausen, der er professor i offentlig forvaltning ved Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet, kalder det en 'fatal brøler'.

- Det er meget betænkeligt og lugter langt væk af noget, som ikke tåler dagens lys, fordi det foregår skjult.

Prins Joachim blev udnævnt til oberst af reserven i Hæren, omkring seks måneder før han blev særlig sagkyndig. Foto: Gregers Tycho Danske kongelige Flytter til Frankrig: Beholder stilling i Forsvaret

- Sagen er meget klar. Den absolutte inderkreds i Forsvaret skal ikke sidde med kronprinsen i hemmelige møder, hvor der ikke bliver skrevet referater, siger professoren til Olfi.

Han tilføjer, at det kun er i diktaturstater, at den kongelige overmagt har direkte kontakt med militæret.

Ingen relation
I et skriftligt svar til P1 Orientering skriver Forsvaret, at der ikke er tale om en loge eller noget andet, som kan lyde fordækt eller mistænkeligt.

- Der er tale om en sammenkomst med middag med venner, kolleger og bekendtskaber. Ligesom der ikke er gjort forsøg på at gøre det hemmeligt.

Forsvaret betalte for kronprinsfamiliens ferie i sommer. Foto: Bax Lindhardt Kongelige Frede og Marys fede ferie: Krydstogt kostede 3,2 millioner

- Der er derfor således heller ikke tale om en orientering om konkrete eller fortrolige forhold til hans kongelige højhed kronprins Frederik fra Forsvarets side, lyder det i svaret fra Forsvaret ifølge P1 Orientering.

SF kræver på baggrund af Olfis oplysninger nu en redegørelse fra forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Hverken Kongehuset eller flere af hovedpersonerne fra Forsvaret har ønsket at kommentere historien over for P1.

Heller ikke forsvarsministeren ønsker at udtale sig om sagen, siger ministeriet til Ritzau.

609 kommentarer
Vis kommentarer