Friskt nok, Frederik: Cyklede 300 km. i nat

Kronprinsen har varmet op til det svenske prinsebryllup ved at cykle rundt om kæmpesøen Vättern

Frederik gennemførte i 2013 en ironman. (Arkivfoto)
Frederik gennemførte i 2013 en ironman. (Arkivfoto)
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Hvis kronprins Frederik har ondt i sin rumpe i dag og kommer vraltende ind i Slottskyrkan, når Carl Philip og Sofia Hellqvist skal giftes i eftermiddag, så er det forståeligt nok.

Den seje danske tronarving, der er bidt af ekstremsport, har nemlig siddet på en cykel det meste af natten.

Kronprinsen gennemfører Vasaløbet for tredje gang

I stedet for at gå til forfest fredag aften sammen med dagens brudepar, valgt Frederik at deltage i cykelløbet Vättern Rundt. Det er en bette tur på 300 kilometer rundt om søen. Det skriver Billed-Bladet.

Ifølge ugebladet stillede Frederik til start klokken19.32 i 50 års jubilæumsudgaven af cykelløbet sammen med cirka 23.000 andre.

– Det er virkelig sjovt, at kronprinsen vælger at komme til Motala for at cykle Vätternrundan. Det er ikke bare en stor ære, men det giver også hele startfeltet noget ekstra, siger løbsdirektør, Eva-Lena Frick,i en pressemeddelelse.

Verdenshistorie: Frede er 'Jernmand'

På startlisterne fremgår det ingen steder, at den danske kronprins har cyklet med i det ekstreme løb, hvilket er helt normalt. Når Frederik udfolder sig fysisk sker det ofte under synonym. Hans startnummer er heller ikke at finde i listerne. Men i gruppen, der blev sendt af sted klokken 19.32, er der hele fire dansk-klingende navne, der har numre, der ligger op af kronprinsens. Det er formentlig de vagter, der har fulgt ham rundt om Vättern.

Den dansk-klingende gruppe, kom i mål klokken 4.54 lørdag morgen og har altså været 9 timer og 22 minutter om at tilbagelægge de 300 km.

De svenske arrangører bekræfter over for Ekstra Bladet, at den danske kronprins kom i mål netop klokken 4.54 i morges.

Paradise-prinsessens frække fortid

Klokken 16.30 skal kronprinsen sidde klar til Slottskyrkan, når paradise-prinsessen Sofia Hellqvist skal giftes med prins Carl Philip.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale