FY FAN for en brøler! Svenskere i ufatteligt Henrik-ups

Svenske SVT bragte nyheden om prins Henriks bortgang, men flankerede artiklen med et billede af norske Kong Harald

Nyheden om prins Henriks bortgang har givet genlyd over hele verden fra Brasilien til Rusland.

Og blandt de mange artikler, vækker især én opsigt: Den svenske tv-station SVT kunne natten til onsdag bringe nyheden om prins Henriks død. Men i stedet for et billede af den danske prinsgemal bragte mediet et billede af norske Kong Harald, der lever i bedste velgående.

- Fejlen blev hurtigt opdaget, og billedet blev taget ned. Desværre dukkede det forkerte billede op igen på Twitter senere på morgenen - et problem, vi nogle gange støder på, men som vi som regel har rutiner til at håndtere. Men denne gang lavede vi en bommert, skriver SVTs nyhedschef på nettet, Michael Kucera, i en mail til den norske avis Dagbladet.

Det forkerte billede forestillede Kong Harald sammen med dronning Margrethe.

- Ja, det er naturligvis beklageligt, at vi publicerede et forkert billede, specielt i en sammenhæng som denne, og jeg beklager, at det skete, skriver Michael Kucera til Dagbladet.

Sådan så nyheden med det forkerte billede ud, da SVT lagde den på Twitter. Foto: Screendump
Sådan så nyheden med det forkerte billede ud, da SVT lagde den på Twitter. Foto: Screendump

Blev erklæret død i efteråret
Det er ikke første gang, at man har kunnet læse en nyhed om kong Harald og et royalt dødsfald. I september 2017 udsendte Norsk Telegrambyrå ved et uheld nyheden om, at kongen var død. Han levede dog stadig og kunne heldigvis grine af bommerten.

- Som I kan se, er rygtet om min bortgang betydeligt overdrevet - selvom landets redaktioner fik et lidt andet indtryk i september. Den eneste, som har forladt os i utide, er nok elgen, som vi snart får serveret, sagde han få uger senere i en tale i Stortinget, Norges svar på Folketinget.

Foto: Ritzau/Jens Dige Samfund Kæmpe fejl: Norsk nyhedsbureau erklærede kongen død

Ærer prins Henriks minde
Det norske kongehus kunne onsdag meddele, at kong Harald har besluttet, at der flages på halv stang den dag, prins Henrik begraves. Desuden sender de kondolencer til danskerne og den royale familie.

- Kongefamilien har med stor sorg modtaget budskabet om at Hans Kongelige Højhed prins Henrik af Danmark er gået bort. Vores tanker får til dronning Margrethe og den nærmeste familie ved prins Henriks bortgang. Vores kondolencer går også til det danske folk, skriver det norske kongehus i en pressemeddelelse.