Glem alt om 'Søens folk': Dronningens tale kan koste dig dyrt

Danskerne er vilde med at spille på, hvilke ord Hendes Majestæt Dronningen vil bruge i nytårstalen, men mange ender med at bruge penge uden at have en reel chance for at vinde

Fra nytårstalen 2008. Foto: Polfoto
Fra nytårstalen 2008. Foto: Polfoto
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Igen i år har du muligheden for at vinde penge, hvis du kan gætte, hvilke ord Hendes Majestæt Dronningen vil benytte i årets nytårstale, men bookmakerne er snedige.

I denne artikel klæder vi dig på til nytårstalen og gør dig opmærksom på bookmakernes 'fælder', så du ikke mister dumme penge på nytårstalen.

På BetXpert.com har brugeren 'Highroller' skrevet en guide, hvor han blandt andet fortæller om den største fejl, danskerne har for vane at lave, når de spiller på nytårstalen.

Søens folk
- Lad os punktere "klassikeren over dem alle" med det samme: Dronningen siger ikke "Søens folk", og det har hun aldrig gjort! Selvom odds 7-10 er højt, er det helt urealistisk og utopisk, at hun skulle sige det, skriver 'Highroller' med det borgerlige navn Martin Ilsøe.

Martin Ilsøe har en pointe. Selvom 'Søens Folk' var den vending, som flest danskere spillede på sidste år, så har bettingsiderne aldrig udbetalt penge til kunder, der har spillet på 'Søens folk'. Dronning Margrethe har aldrig sagt 'Søens Folk' i sine 44 foregående nytårstaler.

- Det er lidt en misforståelse. Folk har en idé om, at det siger hun altid. Men det har vist sig, at hun aldrig har sagt det. Men det er nok fordi, at Preben Kristensen har lavet en parodi på det, og det har printet sig fast i folks bevidsthed.  Vi har aldrig udbetalt en gevinst på 'Søens Folk', siger pressechef for spiludbyderen NordicBet, Thomas Holm til Ekstra Bladet.

Sidste år gav 'Søens folk' fem gange pengene igen, hvis det blev nævnt. Ekstra Bladet har talt med betting-eksperten Martin Ilsøe for at få en forklaring på, hvor oddset ikke er højere, når vendingen aldrig er blevet brugt i nytårstalen.

- Det er for at få folk til at spille på det. De ved, at det ikke bliver sagt. De kunne sagtens sætte oddset op til 100, men så ville folk undre sig, og så ville mange nok ikke spille på det. Den burde jo ligge mellem odds 100 og 1000, når hun aldrig har sagt det, siger Martin Ilsøe til Ekstra Bladet.

Alt for store tab
NordicBets pressechef har en anden forklaring.

- Det handler også om risiko. Hvis hun nu skulle sige det, så kan det ikke nytte noget, at vi taber en million på det, fordi vi har sat oddset til 50, og der er så mange, der spiller på det, siger Thomas Holm.

I nytårstalen i 2012 brugte dronningen ordet 'søfolk' og tilbage i 1972 sagde hun 'på søen', men du modtager kun en gevinst, hvis du gætter ordret, hvad hun siger.

Gradbøjninger af ord
Ikke en gang hvis det ord, du spiller på, er gradbøjet, modtager du din gevinst. Derfor skal du være særligt opmærksom på, hvilke ord du spiller på, mener Martin Ilsøe

- Man må ikke bøje ordet. Hvis du spiller på Donald Trump, og dronningen siger Donald Trumps kone, så vinder du ikke. Det kan være en god idé at spille på ord, der ikke kan bøjes, da mange taber på, at hun ikke bruger præcis den vending, du har spillet på, siger Martin Ilsøe.

I sin analyse på BetXpert.com nævner Martin Ilsøe, at Hendes Majestæt Dronningen godt kun nævne flygtninge, men at det er et farligt bet, fordi hun kunne godt ind på emnet med mange andre vendinger som 'flygtningene', 'mennesker på flugt' eller 'flygtningestrømme'.

Politiske budskaber
Det var for mange en overraskelse, at Donald Trump blev valgt som USA's næste præsident, og det amerikanske valg har stor betydning for resten af verden.

Alligevel skal du ifølge betting-eksperten ikke spille på, at Dronning Margrethe nævner Trump.

- Hun må jo per lov slet ikke udtale sig om politik, og hun nævner heller ikke navne. Men hvis det er nogle store, overordnede ting som krig eller budskaber om, at vi skal passe på hinanden, så kan hun sagtens komme ind på det, siger Martin Ilsøe.

Hvis dronningen skulle nævne Donald Trump, så vil det kun være tredje gang i historien, at hun nævner et navn, som ikke er den af kongefamilien.

Ord som handler om specifikke politiske emner, råder Martin Ilsøe også folk til at holde sig fra.

- Man skal ikke spille på dagpenge for eksempel, siger han.

Han tilføjer dog, at der kan være undtagelser, hvis temaet handler om grundlæggende værdier som medmenneskelighed og tryghed.

Forældede ord
Den siger ting, som du skal være særligt opmærksom på, hvis du har tænkt dig at skabe lidt ekstra spænding under nytårstalen, er forældede ord.

Selvom nogle ord ikke ser så usandsynlige ud, hvis man kigger på oddset, så kan det være penge lige ud af vinduet at spille på dem.

- Dronningens og taleskriverens sprog og udtryk er ændret over tid siden 1972. For eksempel er ordet "atter" (odds 4,5) brugt næsten hvert andet år tidligere, men ikke de seneste 6 år, hvor det mere moderne ord "igen" er blevet foretrukket, skriver Martin Ilsøe i sin analyse på BetXpert.

Her kan du læse hele Martin Ilsøes analyse, hvor han nævner flere faldgruber, du skal passe på, når du spiller på nytårstalen.

Sådan får du ekstra spænding ud af dronningens nytårstale

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU