Grev Ingolf afslører: Derfor flyttede Joachim fra Schackenborg

Prinsesse Marie ønskede ikke at bo i Sønderjylland. Heller ikke Alex brød sig om udposten

Prinsesse Marie - eller Alex for den sags skyld - brød sig om at bo på Schackenborg, afslører grev Ingolf i dag. (Arkivfoto: Stine Bidstrup/Polfoto).
Prinsesse Marie - eller Alex for den sags skyld - brød sig om at bo på Schackenborg, afslører grev Ingolf i dag. (Arkivfoto: Stine Bidstrup/Polfoto).

Da prins Joachim overraskende valgte at sælge Schackenborg i Møgeltønder, lød forklaringen fra hoffet, at han ikke kunne kombinere landmandslivet med de officielle pligter for kongehuset.

Nu punkterer grev Ingolf imidlertid forklaringen fra Amalienborg.

I et interview med Jyllands-Posten i forbindelse med, at Ingolf i går fyldte 75 år, slog han fast, at det var på grund af prinsesse Marie, at parret forlod den sønderjyske muld og i stedet flyttede til Whiskybæltet nord for København.

– Bare fordi prinsessen ikke bryder sig om at bo på landet. Det gjorde Alexandra heller ikke, men det er ærgerligt, for det betød meget for landsdelen at have en del af den kongelige familie tæt på. Og det betyder også, at familien, dronningen og prinsgemalen, ikke længere kommer denne vej forbi, siger Ingolf, og skyder dermed kongehusets udlægning af flytningen ned.

Joachim udvider palæet

Ifølge kongehuset skyldes salget af Schackenborg, at Joachim ikke kan hellige sig jobbet som landmand samtidig med, at han har officielle pligter for kongehuset.

Ingolf ville i dag have været konge, hvis ikke grundloven var blevet ændret i 1953. Dermed fik Danmark kvindelig arvefølge og Ingolf chance for at blive konge blev elimineret.

Det passer ham dog fint, at det gik sådan, siger han i dag.

Avis: Joachim forærer Marie halvt hus

- Det er jeg da svært tilfreds med. Jeg er glad for, at jeg ikke blev konge og fik lov at passe mig selv noget mere. Og min kusine gør det rigtig godt. Jeg er godt tilfreds med det liv, jeg har haft som landmand. Allerede som barn snusede jeg til det og ville gerne den vej, så det passede mig egentlig ganske godt ikke at skulle være konge, siger han i interviewet.

Han understreger, at han aldrig har følt bitterhed over, at han mistede arveretten.

Hoffet bekræfter: Jokke skal bo i luksuspalæ

- Jeg var hverken vred eller bitter – og har ikke været det siden. Det kom jo bare, og jeg kunne ikke gøre hverken fra eller til, og jeg har ikke haft noget imod at leve lidt væk fra rampelyset. I stedet kunne jeg tænke fremad og være mig selv, siger han.

Og han trives fint i det område, som Marie og Alexandra ikke kunne lide at bo i.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.