Grevinde Alexandra om svindelsigtede Britta: Chokerende!

Grevinde Alexandra sætter ord på en af tidens mest omtalte kriminalsager på BogForum

På BogForum fortalte grevinde Alexandra ærligt om sit forhold til Danmark. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
På BogForum fortalte grevinde Alexandra ærligt om sit forhold til Danmark. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Søndag eftermiddag gæstede grevinde Alexandra BogForum i Bella Center, hvor hun blev interviewet af henholdsvis journalist Rikke Hyldgaard og Lotte Thorsen om sin bog 'Mit lykkelige land'.

Hundredevis af mennesker var mødt op for at høre grevinden tale, og under interviewene, som primært handlede om Danmark og det danske folk, nåede grevinden også kort sammen med Lotte Thorsen at behandle sagen om svindelsigtede Britta Nielsen, der ifølge sigtelsen har svindlet for mere end 111 millioner kroner gennem sit job i Socialstyrelsen.

- Vi er et meget transparent land, så når nogen gør sådan noget, er det ret chokerende, lød det fra grevinden.

Alexandra: Derfor dropper Nikolai hæren efter to måneder

Lærte at tale dansk
Under interviewene kom grevinden også ind på, hvordan det var at komme til Danmark for 23 år siden uden at kunne sproget eller have det store kendskab til landet.

- Det var vigtigt for mig at kunne tale til mine landsmænd på dansk. Derfor satte jeg mig ned og lærte sproget. Jeg blev mødt med åbne arme og med nysgerrighed. Jeg skulle lære mit land at kende, men det var også meget tydeligt, at mine nye landsmænd skulle lære mig at kende, lød det fra grevinden, der hurtigt tilegnede sig sproget, da hun kom til Danmark, til Lotte Thorsen.

- Der er mange sjove ting ved det danske sprog, og jeg bliver ved med at studse over det i dag. Jeg faldt for åbenheden ved landet. Folk ville så gerne lære om mig, ligesom jeg gerne ville lære om Danmark. Alt var nyt for mig dengang, lød det videre fra grevinden i interviewet med Rikke Hyldgaard.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Grevinde Alexandra på BogForum. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Grevinde Alexandra på BogForum. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
 

Selvom grevinden var flittig til at øve sig på det danske sprog og også hurtigt lærte det, efter hun var kommet til landet, så talte hun og prins Joachim ikke dansk derhjemme.

- Prins Joachim og jeg talte engelsk. Alt omkring mig var dansk, og derfor orkede jeg ikke at tale dansk derhjemme, lød det ærligt fra grevinden.

Prins Nikolai dropper ud af hæren

Bliver i Danmark
I interviewene reflekterede grevinde Alexandra også over, hvad hun vil i fremtiden, nu hvor hun fra 22. juni 2020 har frasagt sig apanagen, når hendes søn, prins Felix, bliver 18 år.

- Jeg har nogle venner, der spurgte, om jeg var fuldstændig vanvittig, når jeg på den måde rev tæppet væk under mig selv. Det er vigtigt med de store beslutninger i livet, at man ikke tager dem for hurtigt. Jeg synes, at man skal gribe efter de chancer, der er, og for mig har det føltes rigtigt at gøre det. Når der lukkes nogen døre, åbnes der nogen nye, lød det fra grevinden til Rikke Hyldgaard.

Rejser meget
Den seneste tid har grevinden rejst meget - eksempelvis i forbindelse med sin ansættelse på et amerikansk universitet - men hun har alligevel fundet ud af, at det er i Danmark, hun hører hjemme, og at hendes fremtid er her, selvom hun ikke længere er gift med prins Joachim.

Alexandra taler ud: Derfor dropper jeg apanagen

- Jeg føler aldrig, man er for gammel til at prøve nye ting. Jeg har lyst til at kaste mig ud i nye ting, jeg gerne vil prøve, lød det fra grevinden til Lotte Thorsen.

- Jeg har overvejet at tage flere projekter i udlandet og finde et arbejde, hvor man kan tage computeren med under armen og rejse ud. Men hjemmet er, hvor hjertet er, og mit hjerte er her, tilføjede hun.

Selvom grevinde Alexandra og prins Joachim i dag er skilt, så har de stadig et godt forhold til hinanden, og ifølge grevinden er det vigtigste for hende at være i nærheden af familien.

- Det har været en lykkelig skilsmisse. Vi er rigtig gode venner. Det er kommet helt naturligt, og det er et kæmpe plus, at vi har det så godt med hinanden, lød det fra grevinden i interviewet på BogForum.

 

Du kan se hele interviewet med grevinden og Rikke Hyldgaard her.