Grevinde Alexandra springer ud som sangerinde

Sangen 'Wash Me Away', der udkommer i dag, bliver sunget af grevinde Alexandra

Grevinde Alexandra springer ud som sanger. Foto: Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Grevinde Alexandra springer ud som sanger. Foto: Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

I dag kan grevinde Alexandra skrive endnu en titel på sit cv, for nu springer hun nemlig ud som sangerinde med sangen 'Wash Me Away'.

Nummeret har hun indspillet til fordel for den svenske velgørenhedsorganisation Star For Life, der hjælper fattige og udsatte børn i det sydlige Afrika til at få en chance i livet.

- Jeg har altid godt kunnet lide at synge, og jeg har i lang tid godt kunnet tænke mig at afprøve mine evner, siger grevinde Alexandra.

- Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg gerne vil ud og prøve noget nyt. Derfor har jeg også sat gang i nogle ting, der gør det muligt for mig at smide den skabelon, som har været omkring mig, siger grevinden, der også er aktuel med bogen 'Mit lykkelige land'.

Grevinde Alexandra om svindelsigtede Britta: Chokerende!

Her har hun undersøgt, hvorfor danskerne igen og igen bliver kåret som et af verdens lykkeligste folkefærd.

Fløj afsted
Undervejs er hun også kommet tættere på, hvad der gør hende selv lykkelig, og da hun i juni måned gik i studiet for at indspille sangen, var det således med endorfinerne væltende rundt i kroppen, fortæller hun.

- Det var halvanden dag af mit liv og det var nogle af de timer, jeg har nydt allermest. Tiden fløj af sted, siger grevinde Alexandra.

- Den første dag var vi i studiet i ti timer, og vi sluttede kun, fordi mit stemmebånd måtte have en pause, så jeg ikke blev hæs. Hvis man kan lave noget på den måde, hvor tiden bare suser forbi, så er man virkelig heldig, siger hun.

Prins Nikolai dropper ud efter to måneder: Nu taler Jokke

Selv om grevinde Alexandra kastede sig ud i opgaven uden de store betænkeligheder, så var beslutningen om at indspille sangen ikke en, hun delte med sine børn, prins Nikolai og prins Felix, eller sine venner, før hun kunne spille nummeret for dem.

- Jeg holdt det meget hemmeligt. Jeg spillede sangen for mine børn hver for sig, og de sagde begge med det samme 'hov, det er jo dig', da de hørte den.

- Man kan høre det på min engelske accent, og den måde jeg former nogle ord på. Men det har virkelig taget fusen på min familie og på mine venner, at jeg har gjort det, siger grevinde Alexandra.

Noget uventet
I juni sidste år meddelte hun, at hun fra 2020, når hendes yngste søn, prins Felix, fylder 18 år, frasiger sig apanage. Med den beslutning har hun åbnet op for nogle helt nye muligheder, for hvordan hendes fremtid skal forme sig.

- Den frihed betyder meget for mig, og jeg brister af stolthed over, at jeg gerne vil komme videre og prøve noget uventet, siger hun.

Alexandra: Derfor dropper Nikolai hæren efter to måneder

Lørdag den 10. november går grevinde Alexandra på scenen i Malmø Arena for at synge nummeret live ved en velgørenhedskoncert.

- De har inviteret mig til at komme og synge. Og det har jeg selvfølgelig sagt ja til, siger grevinde Alexandra og griner, mens hun trækker på skuldrene.

- Hvorfor skulle jeg ikke? Jeg bilder mig ikke ind, at jeg er professionel sangerinde - tværtimod - men jeg har dyrket noget, jeg virkelig synes er sjovt, og hvis jeg kan sprede lidt glæde og hjælpe andre ved at synge der, hvorfor så ikke?, siger hun.

Hun er bevidst om, at der nok vil være nogle, der ryster på hovedet af hende, men det tager ikke modet fra hende.

- Der er jo nok nogle, der vil sige: 'Vorherre bevares, hun kan ikke synge', eller 'hvad laver hun nu', men man har kun det her ene liv, og man skal leve det så godt, man kan, siger grevinde Alexandra, der ikke er i tvivl om, at hun skal i studiet igen.

- Det er ikke min sidste sang, for jeg har virkelig elsket at lave den, siger hun.

'Wash Me Away' er indspillet i Medley Studio i København og produceret af Søren Mikkelsen, der blandt andet har arbejdet med Kim Larsen, Sys Bjerre og Savage Rose.

Han har også været med til at skrive sangen, der blev til på en sangskrivercamp afholdt af velgørenhedsorganisationen. Al overskud fra udgivelsen går til Star For Life.