Halvdelen af prinsens aske skal spredes over danske farvande

Halvdelen af prinsens aske skal spredes over de danske farvande. Resten skal placeres i den private del af Fredensborg Slotshave

Prins Henrik ankommer til Amalienborg i rustvogn forud for bisættelsen fra Christiansborg Slotskirke tirsdag. TV: Ole Steen

Prins Henrik skal bisættes fra Christiansborg Slotskirke.

Det har kongehuset meddelt onsdag formiddag på en pressebriefing på Amalienborg.

Her blev det også afsløret, at det er prins Henriks ønske, at halvdelen af hans aske skal spredes over danske farvande, mens den anden halvdel skal placeres i den private del af Fredensborg Slotshave.

LIVE

Prinsen bliver bisat onsdag 20. februar klokken 11, og efter prinsens ønske kommer det til at foregå ved en mindre ceremoni med kun den nærmeste familie og få andre.

Kongehuset har endnu ikke ønsket at sige noget om gæstelisten, eller hvorvidt der kommer andre kongelige til bisættelsen.

Bisættelsen bliver forestået af kongelige konfessionarius Erik Normann Svendsen.

Der er endnu ikke valgt salmer, oplyser kongehuset.

Der er endnu ikke noget tidspunkt for, hvornår asken skal spredes, men kongehuset oplyser, at det bliver en privat ceremoni. Kongehuset ved endnu ikke, om der kommer en offentlig mindesten.

Prins Henrik fotograferet i forbindelse med udgivelsen af sin kogebog i 2007.  Foto: Lars E. Andreasen Underholdning Vennernes farvel: Sådan var prins Henrik helt privat

Klokken 10 torsdag bliver båren kørt fra Fredensborg til Amalienborg. Den bliver fulgt af familien i Store Krone.

Fredag klokken 18 overføres båren fra Amalienborg til Christiansborgs Slotskirke. Der vil være castrum doloris fra lørdag aften til og med mandag, hvor offentligheden har mulighed for at sige farvel til prinsen.

Torsdag vil der være salut fra Batteriet Sixtus på Holmen i København.

Prins Henrik, der havde været indlagt på Rigshospitalet siden 28. januar, blev tirsdag 13. februar overført til Fredensborg Slot.

Her døde han samme aften klokken 23.18 omgivet af dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Joachim. Også prins Henriks næstældste barnebarn, den 15-årige prins Felix, var tilstede i den sidste stund.

Kongehuset ønsker ikke at komme nærmere ind på dødsårsagen.

Pia Kjærsgaard. Foto: Stine Tidsvilde Dansk politik Pia Kjærsgaard om Henrik: Han har været udsat for meget

Foto: Arkivbillede/AP. Danske kongelige Kongehuset deler et af de sidste billeder af prins Henrik