Hasarderet kongelig kørsel: - Kørte mindst 150 km/t på Storebæltsbroen

Prinsesse Maries chauffør overholdt bestemt ikke hastighedsgrænserne, da han kørte hende hjem fra Odense. Se optagelsen her

Se videoen, hvori Maries bil angiveligt kører alt for hurtigt. (Privatoptagelser)

Prinsesse Marie havde overordentlig travlt med at komme hjem fra Odense tirsdag eftermiddag.

I hvert fald strøg hun og hendes chauffør af sted på motorvejen mod Storebæltsbroen i en vanvittig fart. Det forklarer et øjenvidne til Ekstra Bladet, der selv kørte 110 km/t i indersporet.

- Kronebilen kom blæsende forbi. Jeg vil vurdere, at den i hvert fald kørte mellem 150 og 160 km/t t - i nogen perioder var den over 160. Det var fuldstændig uforsvarligt, lyder det fra manden, der ønsker at være anonym.

Fartgrænsen på Storebæltsbroen er 110 km/t. Var chaufføren blevet enten blitzet eller stoppet af politiet, havde det formentligt udløst en bøde på 3500 kroner og et klip i kørekortet.

Prins Nikolai fylder snart 18 - og kan dermed snart gøre vejene usikre som sin far. Foto: All Over Danske kongelige Pas på! Nu rammer fart-prinsens søn snart vejene

Bilisten, der har taget kontakt til Ekstra Bladet, ønsker at være anonym, da han selv overskred fartgrænsen for at dokumentere Krone 11's racerkørsel.

Ifølge ham kørte bilen mellem 150 og 160 km/t i adskillige kilometer. På et tidspunkt forsøgte han at komme tæt på bilen og gav dem det lange lys.

- Jeg havde øjenkontakt med prinsesse Marie og signalerede, at de skulle sænke farten, men chaufføren fortsatte bare. Jeg trak mig tilbage og lagde mig i rumpen af dem, fordi det var fuldstændig uansvarligt med 160 hen over broen, forklarer han og tilføjer, at chaufføren efter noget tid fjernede foden fra speederen og nåede ned på at køre omkring 120.

Udover Marie og chaufføren var der også en mørkhåret kvinde i bilen.

Her er prinsesse Marie foreviget i et helt stille øjeblik i en Kronebil. Foto: Jens Dresling
Her er prinsesse Marie foreviget i et helt stille øjeblik i en Kronebil. Foto: Jens Dresling

Timm Vladimir viste skæve gulerødder frem for prinsessen. Foto: Tariq Mikkel Khan Danske kongelige Det ta'r kun seks minutter - og kongehuset vil IKKE ha' du bli'r lidt længere...

Ifølge kongehusets kalender deltog prinsesse Marie klokken 14.25 i DM i madkundskab 2018 på Kold College i Odense. Og noget tyder på, at prinsessen fik travlt, efter hun havde kåret 6.C fra Fællesskolen Hammelev Sct. Severin i Haderslev til årets vindere.

- Hvis hun skulle nå hjem og hente børn, skulle hun nok have haft andre til det, lyder det fra tipperen om den kongelige vanvidskørsel, der havde sine betænkeligheder ved selv at køre for stærkt for at dokumentere Krone 11's høje fart.

- Jeg er en lovlydig borger og har ingen anmærkninger på mit kørekort, men jeg valgte selv at køre for stærkt for at gøre opmærksom på, at de kongelige, som har mange privilegier, ikke engang kan overholde dansk lovgivning. Det er jo ikke første gang, det er sket. Jeg synes, det er en provokation, slår han fast.

Selvom tipperen nåede op på 150 km/t, indhentede han ikke Krone 11 med prinsesse Marie ombord. Foto: Privat
Selvom tipperen nåede op på 150 km/t, indhentede han ikke Krone 11 med prinsesse Marie ombord. Foto: Privat

Kongehuset understreger over for Ekstra Bladet, at deres chauffører ikke bør køre hurtigere, end fartgrænsen tillader.

- Kongehusets chauffører skal naturligvis overholde færdselsloven, og der lægges vægt på god trafikkultur som en del af den ønskede adfærd, som ansat i Kongehuset.  Konkrete hændelser håndteres internt, udtaler kongehusets kommunikationsafdeling til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet er bekendt med tipperens fulde navn.

1164 kommentarer
Vis kommentarer