Kanonerne dundrede over København og Helsingør, da det første skud blev fyret af klokken otte torsdag morgen. I alt forlod 81 skudsalver kanonerne fra Batteriet Sixtus på Holmen i København og fra kanonerne på Kronborg Slot i Helsingør.
Artiklen fortsætter efter billedet
Klokken ti gik havedøren op på Fredensborg Slot, og ud fragtede hoffunktionærer prins Henriks kiste til rustvognen, der stod og ventede.
Artiklen fortsætter efter billedet
I døren stod dronning Margrethe og den øvrige familie og fulgte kisten, inden de selv forlod slottet.
Artiklen fortsætter efter billedet
Dronning Margrethe satte sig i Store Krone, der kørte lige efter rustvognen. Store Krone er flagskibet i kongehusets billsamling, Det er en Rolls-Royce Silver Wraith 'seven seater', og den blev anskaffet af kong Frederik den niende Motoren er en seks cylindret rækkemotor. Og trods en kampvægt på 2.358 kg og de mange år på bagen kan den ifølge kongehuset ramme 100 km/t. på 12,9 sekunder. Topfarten er 190 km/t.
Artiklen fortsætter efter billedet

Den næste bil i ligtoget var Krone 1. Den blev anskaffet af kong Frederik den niende, og den blev første indregistreret i 1970. Det er en Daimler Limosine 'eight seaters'. Modellen blev produceret i perioden fra 1968 til 1992. Kronprinseparret var i den på turen mod Amalienborg.
Artiklen fortsætter efter billedet
Kongehuset deler et af de sidste billeder af prins Henrik
Prins Joachim kørte i Krone 2. Det er den nyeste Daimler Limosine 'eight seaters' i kongefamiliens bilpark. Den blev anskaffet i 1994 i forbindelse med prins Henriks 60-års fødselsdag. Modellen var udfaset to år inden, men det lykkedes kongefamilien at finde en udstillingsmodel i Sverige, og den havde kun gået 1.500 km.
Kortegen kørte først gennem Fredensborg, derefter ud på Helsingørmotorvejen, før de nåede til København. Undervejs blev kortegen ledsaget af adskillige danskere, der enten fulgte efter i bil eller ventede i de københavnske gader.
Artiklen fortsætter efter billedet


Artiklen fortsætter efter billedet
Midt i sorgen: Dronningen viste sig for første gang efter prins Henriks død
Kisten ankom til Amalienborg kl. 11.00, og her skal kisten være, indtil den fredag vil blive overført til Christianborg Slotskirke, hvor prinsen efter eget ønske vil blive bisat tirsdag.
Artiklen fortsætter efter billedet

Fra fredag til tirsdag vil prinsen ligge i en kiste i Christianborgs Slotskirke på castrum doloris.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.