Annonce:
Annonce:

Herlufsholm-rektor undskylder til Frederik og Mary

Skandale-kostskolens konstituerede rektor, Martin Arvedlund, beklager det pres, som kronprinsparret har været under i den seneste tid

Efter længere tids pres meldte Frederik og Mary søndag klart ud, at deres børn ikke har en fremtid på Herlufsholm. Foto: Keld Navntoft/Kongehuset
Efter længere tids pres meldte Frederik og Mary søndag klart ud, at deres børn ikke har en fremtid på Herlufsholm. Foto: Keld Navntoft/Kongehuset
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Langt om længe meldte kronprins Frederik og kronprinsesse Mary søndag ud, at deres børn dropper Herlufsholm. Prins Christian stopper på skolen, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt efter sommerferien, lød meldingen fra parret.

Den udmelding kom efter et længere forløb, hvor kronprinsparret ikke har været meget for at snakke om børnenes fremtid på skolen. Det forløb giver nu en undskyldning fra Herlufsholm.

Det skriver det konstituerede rektor, Martin Arvedlund, til DR.

'Vi forstår kronprinsparrets beslutning og beklager meget det pres, kronprinsparret har været udsat for i forbindelse med den megen medieomtale af Herlufsholm Skole siden maj,' lyder det fra ham.

Han tilføjer, at han nu håber, at der kommer ro omkring skolens elever og ansatte, så deres nye tiltag kan blive fulgt til dørs.

Annonce:

Kronprinsparret er gentagne gange blevet konfronteret med Herlufsholm i den seneste tid.

I flyverskjul
Ekstra Bladet har siden lørdag forsøgt at få en kommentar fra både Martin Arvedlund samt flere medlemmer af den nu tidligere bestyrelse, der lørdag trak sig fra deres poster.

Men de er tilsyneladende ikke interesserede i at tale med Ekstra Bladet, da hverken opkald eller beskeder bliver besvaret.

'Vi udtaler os ikke yderligere i dag. Vi håber på at kunne komme med flere informationer om et par dage,' lød meldingen også tidligere mandag fra Herlufsholms kommunikationsansvarlige, Anne Kirstine Rah Lindbom, da Ekstra Bladet forespurgte interview med Martin Arvedlund og afgående bestyrelsesformand Torben von Lowzow.

Heller ikke hjemme hos afgående bestyrelsesformand Torben von Lowzow var der bid, da Ekstra Bladet mandag tog en tur forbi for at høre, om han havde lyst til at tage en snak.

En yngre mand åbnede døren og fortalte, at Torben von Lowzow ikke var hjemme.

Annonce:

Dermed står det stadig uklart, hvad bestyrelsen præcis mener med, at de er uenige med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK), som har rettet hård kritik mod bestyrelsen og varslet en række sanktioner.

OVERBLIK: Styrelse vil afskaffe traditioner på Herlufsholm

Hvis det står til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, skal Herlufsholm afskaffe mange af de traditioner, der har rødder langt tilbage i skolens historie.

Siden en kritisk TV 2-dokumentar om skolen blev vist i maj, har blandt andet elevtraditioner om særlige privilegier til de ældste været i fokus.

Men det skal være slut nu, hvis skolen skal overholde lovgivningen på området i fremtiden, vurderer styrelsen.

Skolen har i kølvandet af dokumentaren selv varslet en række ændringer, der delvist overlapper styrelsen forslag.

Læs mere om styrelsens forslag til ændringer samt skolens egne ændringer:

* Skolen afskaffer enhver tradition, der giver elever i 3. g særlige privilegier på bekostning af andre elever på skolen.

** Herlufsholm har afskaffet den såkaldte præfektordning, hvor udvalgte elever har et ekstra ansvar for de yngre.

* Skolen skal sørge for, at elevernes rammer for overnatning er af en sådan karakter, at de ikke oplever risiko for overgreb, mobning eller mistrivsel.

** Herlufsholm har ændret ordningen med sovesale, så alle elever nu sover på egne værelser.

* Skolen har særlige udfordringer med voldelige hændelser, krænkende adfærd og mobning. Derfor skal den udfolde en handlingsplan med konkrete initiativer.

** Herlufsholm har afskaffet den i TV 2-dokumentaren omtalte PØ-kamp, hvor de ældste elever brydes og slås for at forsvar en ø over for de yngre.

* Skolen skal håndterer enkeltsager i åbenhed og med omgående inddragelse af forældre og relevante myndigheder herunder politiet.

* Skolen skal håndtere skolens studie- og ordensreglement ensartet og skabe gennemsigtighed.

Kilde: Styrelse for Undervisning og Kvalitet og Herlufsholm Skole.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: