Hoffet: Prins Henrik har godartet tumor i lungen

Kongehuset har nyt om prins Henriks indlæggelse

Søndag aften blev prins Henrik indlagt på Rigshospitalet, og nu er der nyt om den 83-årige prins' helbred.

'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har siden søndag den 28. januar været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet', skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

'Prins Henrik vil i dag blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion. Efter endt behandling vil Hans Kongelige Højhed tage ophold på Fredensborg Slot', lyder det endvidere i meddelelsen.

I denne forbindelse vil dronningen tage residens på Fredensborg Slot i dag, oplyser kongehuset.

Kongehusets kommunikationsafdeling oplyser til Ekstra Bladet, at man ikke har yderligere informationer, end hvad der oplyses i pressemeddelelsen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Prins Henrik er netop nu indlagt på Rigshospitalet. Foto: Anthon Unger Danske kongelige Rige venner kom syg prins Henrik til undsætning

Fløjet hjem fra Egypten
Prins Henrik blev fløjet hjem fra sin ferie i Egypten søndag og indlagt på Rigshospitalet.

I den forbindelse fortalte hans nære ven hotelejeren Enan Galaly, som han havde været sammen med på ferien, følgende til Ekstra Bladet:

- Jeg synes, det er lægerne, der skal kommentere den type ting. Men det er ikke et uheld eller noget uregelmæssigt, der er sker. Man skal ikke tro, der er sket i uheld. Det er noget, som lægerne i Danmark forsøger at klare, forklarede den dansk-egyptiske forretningsmand.

Kongehuset meddelte i september, at prins Henrik, der har været gift med dronning Margrethe i 50 år, er ramt af demens.

Antallet af mennesker, der rammes af en demens-sygdom, er stigende. Den rammer oftest den ældre del af befolkningen, men Alzheimerforeningen oplyser, at i dag lever 1500 mennesker under 65 år med sygdommen. Modelfoto: Stine Tidsvilde Krop og træning Alt om demens: Her er symptomerne, du ikke må misse

Fakta om folkesygdommen demens

87.000 danskere har en demens-sygdom.

50.000 er diagnosticeret med Alzheimers.

I 2015 var der 46,8 millioner mennesker med demens-sygdom på verdensplan. Estimatet er, at der i 2050 vil være 131,5 millioner mennesker med
en diagnose på en demens-sygdom.

Demens er et ord, der udelukkende bruges til at beskrive demens-symptomer; man er forvirret, ude af sig selv eller glemmer ting. Demens er altså ikke en sygdom. Det er først, når diagnosen er stillet, at man kan tale om en ’demens-syg’.

Den mest almindelige demens-sygdom, der findes, er Alzheimers.C Der findes over 100 forskellige demens-sygdomme.

Kilder: Alzheimerforeningen og The Lancet Commission on Dementia Prevention,
Intervention and Care

jaje@eb.dk

Prins Henrik har i mange år holdt ferie med sin nære ven hotelejeren Enan Galaly. Her ses de sammen i Sharm el Sheikh i 2016. Foto: Helnan Hotels Danske kongelige Prinsens nære ven fløj hjem med Henrik: - Vi var sammen indtil for få timer siden