Annonce:
Annonce:

Hun sørger for millioner til Jokke

Statsministeriet foreslår endnu en gang at bøje grundloven for at sørge for, at prins Joachim kan tage sine 3,8 millioner kroner dyre årpenge med til udlandet

Statsminister Mette Frederiksen vil fremsætte et beslutningsforslag om omgås grundloven for at give prins Joachim hans mange millioner i årpenge med til USA. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Statsminister Mette Frederiksen vil fremsætte et beslutningsforslag om omgås grundloven for at give prins Joachim hans mange millioner i årpenge med til USA. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

11.381.988 kroner.

Så mange penge kommer prins Joachim til at hive ud af statskassen og med sig til USA - i hvert fald hvis det står til statsminister Mette Frederiksen. Det er på trods af, at det ifølge grundlovens §11 ikke er tilladt uden Folketingets samtykke.

Derfor vil statsministeren vil fremsætte et beslutningsforslag til Folketinget om, at prinsen skal have lov til at tage sine årpenge med sig, når han 1. september tiltræder stillingen i Washington D.C. i USA med det mundrette navn; forsvarsindustriattaché.

Stillingen løber nemlig over tre år, og med de 3.793.996 kroner om året, løber de samlede årpenge for perioden op i ovenstående beløb på mere end 11 millioner kroner.

Handler om penge
Og ifølge kongehuskommentator Kim Bach kommer den til at glide lige gennem Folketinget.

Annonce:

- Formelt skal man godkende det i Folketinget, men den beslutning er jo allerede taget, siger Kim Bach.

- For at han kan få årpenge, skal han vel stadig varetage nogle af sine royale pligter, som de også skriver i pressemeddelelsen, at han vil gøre i det omfang, det kan lade sig gøre. Kommer det rent faktisk til at ske?

- Det hedder det sig formelt. Man kan sige, at man jo ifølge grundloven heller ikke må modtage årpenge i udlandet, men det gør han så alligevel. Det omgås man stille og roligt, og det handler jo om - jeg ved ikke, hvad en forsvarsindustriattaché får i løn - men de får ikke 3,8 millioner kroner om året.

- Så det handler om, at han trods alt ikke skal gå for lud og koldt vand.

Prins Joachim og prinsesse Marie rykker senere i år til USA. Foto: Anthon Unger
Prins Joachim og prinsesse Marie rykker senere i år til USA. Foto: Anthon Unger
 

Kan blive i udlandet
- Vender han nogensinde hjem til Danmark?

Annonce:

- Det er jo et rigtig, rigtig godt spørgsmål. Det kan da godt være, men der er jo heller ikke sikkert, han nødvendigvis har lyst. Det må da være spændende at sidde derovre i D.C. og i Paris, siger Kim Bach.

Stillingen i Washington D.C. er med mulighed for forlængelse, så det er slet ikke sikkert, at prins Joachim er færdig efter tre år.

Bedst betalte soldat
Da prins Joachim i sin tid tiltrådte stillingen som forsvarsattaché i Paris, gjorde det ham til den bedst betalte soldat i hele forsvaret.

Her var man nemlig også så flinke på Christiansborg, at man bøjede grundloven for at give ham årpengene med i kufferten, og det var tre gange mere end den højst betalte ansat i forsvaret på daværende tidspunkt, nemlig den tidligere forsvarschef Bjørn Bisserup.

Ekstra Bladet har spurgt Forsvarsministeriet, hvad lønrammen er for en forsvarsindustriattaché, men det har endnu ikke været muligt at få svar på det.

Dronning Margrethe gav for et par uger siden et stort interview til Weekendavisen, hvor hun fortalte om sit forhold til det engelske kongehus, cigaretter og 'The Crown'. Hør mere i 'Der er brev' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: